Portvinssky recept

Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

4 Oxfilé med tryffelsmör 1 oxfilé (à 1,5-1,8 kg) 1 vitlöksklyfta 1 schalottenlök rapsolja 200 g smör (rumsvarmt) 1 1/2 tsk färskpressad citronjuice 1 msk finhackad persilja 1 tsk olja smaksatt med tryffelarom 1/2 tsk salt till tryffelsmöret 1 msk kallt smör salt och peppar Frästa haricots verts 300 g haricots verts 5 bananschalottenlökar olivolja salt och peppar Portvinssky 3 dl rött portvin 100 g rotselleri 1 liten morot 1 liten rödlök 2 vitlöksklyftor 1 tomat 2 msk olivolja 1 dl balsamvinäger 2 msk konc kalvfond 4 dl vatten ca 1 1/2 msk brun maizenaredning vatten smör salt peppar Lägg till i inköpslistan
Kalvlever Anglais med portvinssky

Kalvlever Anglais med portvinssky

Servera kalvlevern med bacon, kapris, portvinssky, kokt potatis och kokt broccoli. Torka av leverskivorna med hushållspapper
Förslag på mjölkfri nyårsmeny

Förslag på mjölkfri nyårsmeny

Parmalindad oxfilé med potatis- och jordärskockskaka, haricots verts oh portvinssky. God morgon – och god fortsättning – på er
Festliga förrätter till nyår

Festliga förrätter till nyår

Varmrätten blir kött, hasselbackspotatis och rödvinssås eller kanske en portvinssky…. Hej,. Nyår runt knuten och snart ett helt nytt år att ta tag i
Nyårsafton 2011!

Nyårsafton 2011!

Det var Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky. God fortsättning på er alla
Pepparpanerad lättrökt fläskrygg

Pepparpanerad lättrökt fläskrygg

br />Rätten serveras med polenta smaksatt med Västerbottensost och gräslök, blomkålscremé, örtolja, vackra betor, portvinssky, pärlconfit och mangoldskott (se recepten nedan)

Portvinssky

Skala och hacka rotselleri, morot, rödlök och vitlök. Klyfta tomaten. Bryn grönsakerna i 2 msk olja så att dom får lite färg

Portvinssky

Blanda i hop allt utom smöret. Löken ska fin hackas. Kokas i 15-20 min. Sila bort löken. Koka upp såsen jämt före servering och vispa i smöret i klickar (får ej kokas därefter)

Portvinssky

Koka ihop ingredienserna till simmig konsistens. 4 dl buljong. 0. 5 dl portvin. 1 msk råsocker. salt. vitpeppar

Kalvlever Anglais med portvinssky

Servera kalvlevern med bacon, kapris, portvinssky, kokt potatis och kokt broccoli. 1.  Torka av leverskivorna med hushållspapper

Kalvfilé med ost och portvinssky

Lägg köttskivorna på en skärbräda och banka ut dem med knuten hand så att de blir tunna och jämna. Vispa upp ägget i en djup tallrik, tillsätt ost och salt och låt blandningen stå 10 minuter