Lättrökt ytterlår. När jag för ett tag sedan skulle in och beställa fjällster via carnivor. se snubblade jag över en rökgenerator, för att kunna kallröka
Lättrökt och grillat ankbröst. För några år sedan köpta jag en aburök och använde den flitigt då. Men när vi flyttade så hamnade den i ett förråd och föll i glömska men så i samband med årets vårrensning hittade jag igen den och tänkte att nu måste den komma till användning igen
2-3 kg rimmad benfri färsk lättrökt skinka. Sätt lergrytan i blöt i kallt vatten i 30 minuter. Skölj skinkan under kallt vatten och placera den i lergrytan med svålen uppåt
Speck alto adige är förresten en slags lufttorkad, lättrökt skinka från södra Tyrol i norra Italien. Finmiddag mitt i veckan, så blir det ibland när man jobbar shift och just denna veckan tog vi helg torsdag-fredag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.