Portvinskokt recept

Portvinskokta päron till ost

Portvinskokta päron till ost

1. Skala päronen och skär dem i små tärningar och lägg dem i en kastrull. 2. Häll på portvin och lägg i en stjärnanis
Portvinskokad rödkål

Portvinskokad rödkål

När jag var i Tyskland en gång så åt jag anka och Blaukraut. Det visade sig att det var kokt rödkål inte helt olik den vi äter på julen
Leverpastej med portvinskokta russin

Leverpastej med portvinskokta russin

Sätt ugnen på 175°C. Koka upp russin och portvin i en liten kastrull under lock. Ta genast från värmen och låt svalna under lock

Korv & surkål

Och för er som tycker att det känns fel att servera körv på finmiddag kanske kan inspireras med den här förrätten - Ankkorv med friterade schalottenlökar, portvinskokt rödkål med ancho-chili, knaperstekt bacon och krovbröd brioche-style

Gratis är tydligen gott

Portvinskokt steklök. Hur nöjd är man inte när man cyklat hem, slitit av sig regnkläderna, bytt till torra brallor (eftersom regnbyxorna tydligen inte tål göteborgsregn) och sen konstaterar att "jag behöver då minsann inte gå utanför dörren något mer idag"

Dijonstuvad rödkål

När man har köpt typ 3 kg rödkål då måste man ju eventuellt göra något med resten som blir över när man har gjort portvinskokad rödkål
Cono Sur Blogger competition 2015

Cono Sur Blogger competition 2015

Anders dekorerar Kyckling- & anklevercreme på surdegskrutong med portvinskokt lök. I fredags hade jag nöjet att få träffa mina medtävlande i Cono Sur Blogger Competition 2015
Bloggmiddag med Cono Sur på Restaurangakademin

Bloggmiddag med Cono Sur på Restaurangakademin

2 msk portvinskokt lök. 2 msk portvinskokt lök. Har ju nämnt tidigare att jag just nu deltar i en recepttävling arrangerad av Cono Sur och Spring Wine & Spirits

Portvinskokta fikon i mandelmusslor

 Börja med fikonen som kan stå minst en vecka i kylen. Skär fikonen i kvartar och lägg dem i en skål. Koka upp resterande ingredienser och häll den kokande lagen över fikonen
Portvinskokta fikon med murkelvingrette

Portvinskokta fikon med murkelvingrette

Den här förrätten gjorde vi i skolan under restaurangveckan som den heter. Vi använder restaurangköken för att laga två olika menyer och inbjudna gäster äter och dricker gott
Fridlyst fredag

Fridlyst fredag

Vill du göra dig till riktigt ordentligt - och det vill du ju självklart - serverar du risoniotton med portvinskokt steklök (recept comin' up