Portvinskokta päron är just en sådan rätt. Det är inte så ofta det blir efterrätter här hemma, men ibland ser man ett recept som triggar alla smaklökar man har
Jag vet alltså inte hur menyn ser ut, men det skulle kunna vara Karins Avokadosoppa till förrätt och Portvinskokt päron med Saint Agur, valnötter och knaprig kavring som avslutning
Lite mer jobb kräver Portvinskokt päron Saint Agur, valnötter & knaprig kavring, men sötman från portvin och päron går fint ihop med den krämiga och smakrika ädelosten
Och för er som tycker att det känns fel att servera körv på finmiddag kanske kan inspireras med den här förrätten - Ankkorv med friterade schalottenlökar, portvinskokt rödkål med ancho-chili, knaperstekt bacon och krovbröd brioche-style
Portvinskokt steklök. Hur nöjd är man inte när man cyklat hem, slitit av sig regnkläderna, bytt till torra brallor (eftersom regnbyxorna tydligen inte tål göteborgsregn) och sen konstaterar att "jag behöver då minsann inte gå utanför dörren något mer idag"
Anders dekorerar Kyckling- & anklevercreme på surdegskrutong med portvinskokt lök. I fredags hade jag nöjet att få träffa mina medtävlande i Cono Sur Blogger Competition 2015
2 msk portvinskokt lök. 2 msk portvinskokt lök. Har ju nämnt tidigare att jag just nu deltar i en recepttävling arrangerad av Cono Sur och Spring Wine & Spirits
Börja med fikonen som kan stå minst en vecka i kylen. Skär fikonen i kvartar och lägg dem i en skål. Koka upp resterande ingredienser och häll den kokande lagen över fikonen
Den här förrätten gjorde vi i skolan under restaurangveckan som den heter. Vi använder restaurangköken för att laga två olika menyer och inbjudna gäster äter och dricker gott