Portvinskokta fikon i mandelmusslor
kokschefen.se
kokschefen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mandelmusslor
  • ½ dl sötmandel
  • skållad och skalad
  • 50 g mandelmassa
  • 250 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2-3 droppar bittermandelolja
  • Smör till formarna (eller margarin) 
  •   
  • Fikon
  • 2 dl portvin
  • rött
  • 3 msk citronjuice
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl frysta svarta vinbär eller ½ dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 10 fikon
  • färska
  • mogna 
  •   
  • Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk Cognac
  • ½-1 msk strösocker 

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.