Porchetta fänkål recept

Färdigkryddad Porchetta till söndagsmiddag

Färdigkryddad Porchetta till söndagsmiddag

Porchetta är en italiensk kötträtt på fläskkarré eller fläsksida som man skär till en större och tunnare bit, fyller med vitlök, fänkål och rosmarin och sedan rullar ihop till en rulle

Porchetta…

Porchetta [por ketta] är en klassisk italienare där fläskkött skärs så att det kan fyllas med fänkål och örter och sedan rullas samman och ugnsbakas på relativt låg temperatur
Underbart mör och saftig porchetta i Crock Pot

Underbart mör och saftig porchetta i Crock Pot

Porchetta görs på fläskkarré eller fläsksida som man skär till en större och tunnare bit, fyller med massa godsaker som vitlök, fänkål och rosmarin och sedan rullar ihop till en rulle
Grilltider

Grilltider

Det har blivit ovanligt många grillningar sedan dess i år för oss, gädda, porchetta (en italiensk söndagsstek fylld med godsaker), älgbog, korv, köttfärsbiffar och fläskkarrré

Min lilla italienska buffé

Kvällen innan förberedda jag en porchetta, italienskt fyllt fläskkött som lagats i låg temperatur. Skala och finhacka vitlöken och mortla fänkålsfröna
Nyårsmat!

Nyårsmat!

Porchetta på fläsksida, tillbehör oklart, Marco vill säkert göra polenta men det gillar inte jag. Fyllde med fänkålssalami, fänkål och prosciutto, vitlök och lite rosmarin
Porchetta

Porchetta

Själv körde jag någonlunda traditionellt med fänkål, rosmarin, salvia, lagerblad och vitlök, och istället för en hel fläsksida så köpte jag en bit fläskkarré som jag skar upp längst med eller hur man ska säga
Porchetta

Porchetta

Egentligen ska det vara en helstekt spädgris, men oftast är det en rulle av fläskkött som fått smak av färska örter, fänkål och kanske lite pancetta eller salami
Oäkta Porchetta

Oäkta Porchetta

Här bestämmer du själv efter smak men tips är timjan, fänkål, salvia, rosmarin, rivet skal från citron och apelsin och VITLÖK

Paul Svenssons Höstmat

Porchetta - Bräserad skinkstek på italienskt vis med rosmarin, tomat och bondbröd (Porchetta). Stek skinkskivor gyllenbruna och varva med rödlöksringar, finhackad vitlök, rosmarin, timjan, fänkålsfrö och olivolja