2 st stora sötpotatisar. 10,5 dl maizena. 12 msk rapsolja. 1salt. 1Ingredienser 2 st stora sötpotatisar 0,5 dl maizena 2 msk rapsolja salt Skriv utGör så här
Vintips. Testade att göra pommes på sötpotatis och det blev verkligen supergott. Om du vill testa med det vi lagade ovan så har jag tips på ett trevligt Syrah-vin
Häll i vin, buljong och vatten i pannan och låt det koka upp. ca 500 g fläskfilé2 msk flytande margarin½ tsk salt1 krm svartpeppar1 dl vitt vin1 msk kalvfond1 dl vatten1 msk fransk senap2½ dl matgrädde1 msk rosépepparmaizena Putsa fläskfilén och skiva den i 1½ cm tjocka skivor. 1 dl vitt vin
Musklerna efter helgens prövningar hade dragit ihop sig likt tvinnade gummiband och nedgången via den avstängda rulltrappan var lite som ett maratonlopp för gravt benskadade utan mål i sikte
Pommes. Rödvinssås. Tillsätt strösocker, rött vin, kalvfond och vatten. 75 cl rött vin. ca 2 kg ryggbiff 4 msk smör Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor, krossade 6 msk smör 1 dl strösocker 75 cl rött vin 1 dl kalvfond 3 dl vatten Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Maizena, eventuellt 8-10 haricot verts/pers bacon 10 tomater Salt, efter smak Peppar, efter smak olivolja rosmarin socker, efter smak ca 8 bakpotatisar, eller flera små olja till fritering Salt, efter smak
Servera gärna med varma Pommes Duchesse, eller med ett gott potatismos. Om man lyckas få till en riktigt god vitvinssås bör man hålla hårt i det receptet sedan
Häll barbequesås och vin över köttet. pommes frites. När köttet är klart, dra isär det i grytan och servera med pommes frites, grönsallad och en klick vitlöksdressing
Koka upp vinäger, vin, vatten, lök, rosepeppar, chili och dragon. Till pommes frites behövs. Tillsätt äggulor till de vinägerkokta kryddorna, vispa på svag värme tills det blir tjockt, vitt och pösigt