Så det fick bli en kycklingsallad med färdiggrillad kyckling, för ärligt talat – den utklassar nästintill all kyckling som tillagas själv – serverat med en mix av godsaker och toppat med fetaost, pistagenötter och marinerade polkabetor
Ta ut rödbetorna efter 20 minuter och smula över fetaosten. 500 gram betor av valfri sort - blanda gärna rödbetor, gulbetor och polkabetor. 150 gram fetaost
polkabetor /. Här i en finfin kombination med fetaost och mynta som går att förändra. Lägg dem i en skål, smula över fetaosten och ringla över olivolja
Dock brukar polkabetor tappa sin fina färg när de tillagas vilket gör att de är allra tjusigast råa. ) Vit- och gulbetor bakades i småformar och toppades med syrlig citron, salt fetaost och krispiga pumpafrön
Mitt val föll på fetaost och skinka. Börja med att slå på ugnen på 180 grader. Skala och koka därefter sötpotatisen och moroten, skär dem i mindre bitar så tar det kortare tid att koka
Till slut blev det en ljummen sallad på risoni, polkabetor, feta och serranoskinka. Smula fetaosten över betorna på ugnsfatet och gratinera i ugnen tills osten har smält lite
Här finns linser och fetaost som ger proteiner (med linserna får du fibrer och flera bra mineraler också på köpet) rödbetor med b -och c-vitamin och kalium som bland annat håller din muskelfunktion i trim, färsk spenat som ger både järn och a -och c-vitamin, avokado och valnötter som är fulla av nyttiga fetter och så lite antidoxiantrika granatäppelkärnor på toppen
Mosa rotfrukterna med potatisstöt och vispa till mos med fetaost, smaka av med salt och peppar. 2-3 betor (gulbeta/polkabetor). 75 g fetaost. 2 morötter 2-3 betor (gulbeta/polkabetor). 1 palsternacka 75 g fetaost