PlommonsåsHacka schalottenlöken till såsen. Servera med savojkål, hasselbackspotatis och plommonsås. Koka plommonen mjuka i en kastrull med 2 dl av rödvinet och allt portvin
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 4 skivor karré 1 msk smör eller margarin 2 dl vatten 2 tsk majsstärkelse 1/2 kyckling- eller köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 75 g torkade plommon 2 lagerblad 2 tsk sojasås 1 röd paprika Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis Biffar 1 dl vatten 1/2 dl ströbröd ca 500 g älg- eller kronhjortsfärs 1 msk dijonsenap 1/2 tsk timjan 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 msk smör Sås 12 urkärnade katrinplommon 1 gul lök 1 rött äpple 1/2 ask färsk persilja (à 20 g) 2 dl vispgrädde 1 dl vatten 1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 65 g röd mangold Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Plommonsås. Dumplings. 1. Skär ner savojkålen i 5 cm långa fina strimlor. Skiva purjolök, välsköljd, fint. 2. Förväll kålen och purjolöken snabbt i lättsaltat vatten och spola i kallt vatten så att
Vi hade recept på en plommonsås som vi gjort tidigare som vi visste skulle passa bra till så den fick det bli, plus lite gratinerad potatismos, sen var vi i hamn