Äpple- och plommonmos. Hej hej. Häromdagen var det dags för att använda upp mina sista plommon och tillsammans med lite äpplen kokades dessa ihop till ett jättegott mos
Du kanske också gillarÄppel-och plommonmos. Hej på er. Ni som följt bloggen ett tag vet att jag gjort en stor viktminskning och i perioder ätit LCHF-kost, vissa perioder mer strikt än andra
Så de sista plommonen fick samsas med ett gäng av dem i ett kompottliknanade äppel- och plommonmos. Äppel- och plommonmos2/3 äpplen1/3 plommonen skvätt vatten 5,5 dl socker per liter färdigt mos(ev 1-2 krm natriumbensoat per liter färdigt mos)Dela och kärna ur plommonen
Därför måste plommonen vara lite fasta, alltså inte övermogna för då blir det plommonmos direkt. Nu börjar det explodera i plommonträdet och jag måste komma på idéer för att kunna ta tillvara så mycket som möjligt
Idag jobbar Joakim till 19 ikväll så jag passade på att bakade lite inför julen, gjort saffransbullar redan, så gjorde Finska vita pepparkakor och finska julstjärnor med plommonmos i
Dela denavsvalnande kakan och lägg 1 1/2 dl aprikos- eller plommonmos mellanbottnarna. Blanda ihop vetemjölet, sockret, kakaopulvret samt bakpulvret, i enbunke
Skölj, klyv och kärna ur plommonen. Mixa plommonen eller kör dem i en matberedare till mos. Blanda samman sockret, fryspulvret och askorbinsyran och häll ner blandningen i moset under kraftig vispning
Dela den avsvalnande kakan och lägg 1 1/2 dl aprikos- eller plommonmos mellan. Blanda ihop vetemjölet, sockret, kakaopulvret samt bakpulvret, i en bunke