Äpple- och plommonmos. Hej hej. Häromdagen var det dags för att använda upp mina sista plommon och tillsammans med lite äpplen kokades dessa ihop till ett jättegott mos
Gör rent gurkorna väl. Skiva gurkorna. Blanda ihop socker, salt och senapsfröna. Varva gurkor, socker/salt/senapsfröna, ättikan och dillkronorna I en stor bunke
Så de sista plommonen fick samsas med ett gäng av dem i ett kompottliknanade äppel- och plommonmos. Äppel- och plommonmos2/3 äpplen1/3 plommonen skvätt vatten 5,5 dl socker per liter färdigt mos(ev 1-2 krm natriumbensoat per liter färdigt mos)Dela och kärna ur plommonen
Bellini kan vara den godaste drinken jag vet. Om den görs på färska persikor vill säga. Jag bunkrade upp med persikor här hemma när jag var och handlade häromdagen och ”kokade ihop” en Bellini-bas att ha i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.