I dessa äppeltider är det roligt att använda äpplena till mer än till söta bakverk och äppelmos. Jag blev sugen att testa att baka på äpplen och det föll sig ungefär samtidigt som min rågsurdegsgrund antog rätt konsistens
Du kanske också gillarÄppel-och plommonmos. Hej på er. Ni som följt bloggen ett tag vet att jag gjort en stor viktminskning och i perioder ätit LCHF-kost, vissa perioder mer strikt än andra
Blanda ihop vetemjölet, sockret, kakaopulvret samt bakpulvret, i enbunke. Rör samman de torra ingredienserna med mjölken (eller tunn grädde)och det smälta smöret (eller oljan)
Skölj, klyv och kärna ur plommonen. Mixa plommonen eller kör dem i en matberedare till mos. Blanda samman sockret, fryspulvret och askorbinsyran och häll ner blandningen i moset under kraftig vispning
Blanda ihop vetemjölet, sockret, kakaopulvret samt bakpulvret, i en bunke. Rör samman de torra ingredienserna med mjölken (eller tunn grädde) och det smälta smöret (eller oljan)
Till eftermiddagskaffet bakade jag, med hjälp av lillasyster, en smarrig Äppel-och hallonpaj. Ikväll är jag hemma hos kära lilla familjen i sandsbro♥Axeln fortsätter att plåga mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.