Plommonmarmelad med kanel recept

Söt plommonmarmelad med kanel och vanilj

Söt plommonmarmelad med kanel och vanilj

Söt plommonmarmeladmedkanel och vanilj (en burk). Säsongens första plommon är plockade och skörden resluterade i en söt marmelad som jag smaksatte medkanel och vanilj
Plommonmarmelad med kanel

Plommonmarmelad med kanel

Idag har jag skördat plommon och kokat marmelad medkanelsmak. Vilken lycka det är att ha generösa hyresvärdar med en riktig trädgård
Plommonmarmelad med kanel

Plommonmarmelad med kanel

Lägg i en stor gryta med vatten och kanel, och koka upp. 1 bitar kanel. Dela plommonen och ta ur kärnorna
Plommonmarmelad med kanel

Plommonmarmelad med kanel

Skölj plommonen och lägg dem i en gryta med vattnet. Tillsätt syltsockret och kanelstängerna. Fiska upp kärnorna med en hålslev
Plommonmarmelad med vanilj och mörkt muscovadosocker

Plommonmarmelad med vanilj och mörkt muscovadosocker

Om du vill kan du också lägga i några kanelstänger, det är alltid gott ihop med plommon. Jag hejdade mig den här gången eftersom en av döttrarna frågade om jag måste ha kanel i allting
Plommonmarmelad

Plommonmarmelad

Halvera och kärna ur plommonen och lägg dem i en rymlig kastrull med vattnet och kanelen. 1 bit kanel, hel
Plommonmarmelad

Plommonmarmelad

(dom ska kokas med plommonen). Tag grytan från värmen och ta upp kanel och kärnknytet, rör ner socker lite i taget
Plommonmarmelad

Plommonmarmelad

Vi valde att smaksätta medkanel, citron och vanilj. Dra ett streck med en sked. Tillsätt citronsaft, kanel, vanilj och vatten
Plommonmarmelad

Plommonmarmelad

(en bit hel kanel). Igår gjorde jag plommonmarmelad som är så gott, barnen kallar min marmelad för Mammalad
Plommonmarmelad med mandel

Plommonmarmelad med mandel

Lägg plommon, kärnknyte, vatten och kanel i en gryta. Ta grytan från värmen och plocka bort kärnor och kanel
Plommon- & citrontarte med kanel, kardemumma och citrusvaniljglass

Plommon- & citrontarte med kanel, kardemumma och citrusvaniljglass

Hur kan man vid flertalet utrop meddela att tåget är försenat för att sedan bli inställt. Blinier med löjrom, smetana, pepparot och rödlök till att börja med som sedan följdes av en fantastisk god hummersoppa med en skaldjursravioli, trevlig personal dessutom