Skålla och skala plommonen. Ta bort kärnorna. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda plommon, lök, vitlök, riven ingefära, sambal oelek, russin, socker, balsamicovinäger, salt och peppar i en gryta
0,5 citron, saft + rivet skal. Recept. jojti66. lör, 2013-08-17 11. 23. 60min. (1). Dela plommonen i 4 delar - kärna ur, hacka chili och lök, pressa citronen och riv lite citronskal
Plommonchutney har jag gjort tidigare här på bloggen men eftersom jag hade fått en hel drös med mogna röda krusbär av fina mamma bestämde jag mig för att de söta krusbären skulle passa fint ihop med syrlig plommonkart
1. Skålla och skala plommonen. Ta bort kärnorna. Skala och skiva lök och vitlök. 2. Blanda plommon, lök, vitlök, riven ingefära, sambal oelek, russin, socker, balsamicovinäger, salt och peppar i en gryta
Grannfrun hade fullt sjå med att klura ut vad hon skulle göra av all denna kart. Till slut kom hon på den fiffiga idén att göra plommonchutney på dessa omogna frukter