Jag hade pizzasås, skinka, salami, rödlök, oliver, timjan, mozzarella, fetaost och ost på. För länge sedan bloggade jag om en pizzabotten, men jag måste säga att denna går vinnande ur striden
Pizzabotten på rulleTomatsås Salamikorv Riven ostTomaterRödlök Chilicreme. 1,5 dl crémefrachie 1 kryddmått chilikrydda Lite flingsalt 200 gr i ca 15-20 minuterEn klick chilicreme och lite sallad till
Veckla upp den färdigköpta pizzabotten och bred på halva burken tomatsås. Du kan variera fyllning allt efter smak och tycke och den här gången passade jag på att stoppa i lite strimlad salladslök, skivad champinjoner och strimlad salami
Glöm tjock pizzabotten i ugnsform, här blir det runda och krispiga. Parmaskinka, salami och liknande mår bättre av att läggas på efter pizzan kommer ut ur ugnen
Idag toppade vi med salami, fetaost, parmesan, rödlök, körsbärstomater och när blomkålspizzan var färdig ringlade vi över lite vitlöksolja samt la på lite fräscha salladsblad
Blanda alla ingredienser till tomatsåsen och bred på pizzabotten. rökt skinka/tonfisk på burk (slå bort vätskan för annars blir det för vattnigt)/salami osv
Knåda och kavla ut en del i taget på mjölat bakbord till en tunn pizzabotten. Lägg på mozzarella, riven ost, salami, tomater, kronärtskockor och pinjenötter
Receptet på pizzabotten hämtat från Low carbs high fat. Ta på dina favoriter, på pizzan på bikden hade jag tomatpure, riven ost, salami, beasås och ruccola
Den kan vara bra och en viss lättnad infinner sig när det faktiskt står klart att det varken är en sconesmix eller ”deg i exploderande rörtub” som ska utgöra min pizzabotten