Piroger olivolja recept

24 Spara
Glutenfria piroger

Glutenfria piroger

lite olivolja. Idag stog valet och kvalet mellan köttfärssås och spagetti eller piroger. lite olivolja. Det fick bli piroger, även om det var lite mer pill med dem än att koka spagetti och veva ihop en köttfärssås
24 Spara
Nyttigare piroger med olika fyllningar

Nyttigare piroger med olika fyllningar

½ dl olivolja. Deg till 16 piroger. Köttfärsfyllning till 8 piroger. Skink- och ostfyllning till 8 piroger
11 Spara
Piroger med köttfärsfyllning – gott och enkelt!

Piroger med köttfärsfyllning – gott och enkelt!

Piroger är ju väldigt gott och något jag gärna gör och lägger i frysen för att ha något snabbt att ta fram och man kommer hem trött en kväll och vill ha något snabbt i magen
8 Spara
Piroger med fetaost och bladspenat

Piroger med fetaost och bladspenat

Hacka lök och vitlök och bryn i lite olivolja. Idag testade vi att göra glutenfria piroger bakade på mandelmjöl
5 Spara
Peters piroger

Peters piroger

Om det är någon gång som Peter får ett sånt där härligt lyckligt leende är när jag lagar köttfärspiroger
5 Spara
Piroger med lins- och spenatfyllning

Piroger med lins- och spenatfyllning

Stek under tiden den hackade löken och riven ingefära i olivolja. Lägg pirogerna på en smord plåt. Nagga pirogerna med en gaffel, pensla med sojamjölk och grädda sedan i ugnen i 10-12 minuter, 220°
4 Spara
Köttfärsfyllda piroger

Köttfärsfyllda piroger

Piroger. Pensla pirogerna med ägget. Servera pirogerna med grönsakerna och lite gräddfil. 1 msk Olivolja. 1. Sätt ugnen på 200 grader
4 Spara
Glutenfria piroger med svampfyllning

Glutenfria piroger med svampfyllning

Olivolja till stekning. Piroger. Häll i olivoljan. Karelska piroger från Finland. Stek dem tillsammans med finhackad vitlök i olivolja i en stekpanna
3 Spara
Kryddiga piroger till picknick-korgen

Kryddiga piroger till picknick-korgen

Jag lägger gärna till en sallad på finhackad tomat, gurka och mozarella toppad med olivolja och balsamvinäger
2 Spara
Piroger med grovt rågmjöl

Piroger med grovt rågmjöl

Lite nyttigare piroger med grovt rågmjöl och grahamsmjöl. Dessa går utmärkt att frysas in, degen kan även förberedas dagen innan den ska bakas ut, och kan dessutom fyllas med det man gillar att ha i sina piroger
2 Spara
Piroger med lammkorv och surkål/sidfläsk och äpple

Piroger med lammkorv och surkål/sidfläsk och äpple

olivolja. Lägg över pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla pirogerna med uppvispat ägg. Ät pirogerna kalla eller varma
1 Spara
Glutenfria piroger med svampfyllning

Glutenfria piroger med svampfyllning

½ msk olivolja. Piroger är perfekta att göra många av för de går utmärkt att frysa in (om det blir några kvar) och sedan bara plocka fram tiden är knapp och lusten att laga mat inte infinner sig
1 Spara
Piroger med matvetefärs

Piroger med matvetefärs

olivolja. Jag älskar baka piroger och idag gjorde jag annorlunda piroger med matvetefärs. olivolja. Dessa  piroger skiljer sig från vanliga piroger även vad det gäller degen
0 Spara
Piroger med rostat bovete, spenat och fårost

Piroger med rostat bovete, spenat och fårost

Så tänkte idag baka piroger med rostat bovete, spenat och fårost och myyyyycket vitlök. Piroger är en favorit mat här hemma som kan frysas och varmas i mikron eller ugnen
0 Spara
Piroger med nässelfyllning

Piroger med nässelfyllning

Pensla med olivolja. 1 gul lök60 g färska brännässlor80 g naturell fast tofuSaltSvartpepparTimjanOlivolja till pensling
0 Spara
Piroger med spenat, savoykål, feta- och blåmögelost

Piroger med spenat, savoykål, feta- och blåmögelost

Tog dock mycket mer vatten än när jag gör pasta (dubbelt så mycket som mängden ägg), mer olivolja och så bytte jag ut en del av vetemjölet mot råg mjöl
15 Spara
Underbara vegetariska piroger med grönkål – utan gluten, vete, mjölk, ägg & soja

Underbara vegetariska piroger med grönkål – utan gluten, vete, mjölk, ägg & soja

Pensla till sist pirogerna med lite olivolja och strössla över lite havssalt. Men dessa vegetariska pirogerna passar många och därför får de en egen bloggpost
12 Spara
Sambosek och fatayer- piroger

Sambosek och fatayer- piroger

Sambosek och fatayer är små piroger. Ca 20 st små piroger. 0,5 dl olivolja. Hetta upp rapsolja och fritera pirogerna i ca 2 minuter på varje sida. Smörj en plåt med rapsolja, smörj ordenligt så de inte fastnar, lägg pirogerna på och baka mitt i ugnen på 200° i ca 10-15 min. Ca 20 st små piroger. 0,5 dl olivolja
11 Spara
Väldigt goda piroger utan gluten, vete, mjölk, soja och ägg

Väldigt goda piroger utan gluten, vete, mjölk, soja och ägg

Pensla till sist pirogerna med lite olivolja och strössla över lite havssalt. Var på jakt efter riktigt goda piroger som kan fungera till sommarens utflykter
6 Spara
FATAYER - KÖTT & SPENAT PIROGER

FATAYER - KÖTT & SPENAT PIROGER

Lägg i olivoljan och köttfärsen, blanda. Lägg sedan i saften från citronen och blanda i olivoljan. ask olivolja
5 Spara
Äggfria glutenfria Köttfärs piroger

Äggfria glutenfria Köttfärs piroger

Dom var fina och konsistensen var bra, men smakade för mkt olivolja enligt henne(och även mig) så jag måste ändra på det i receptet men jag kommer ändå att skriva ner receptet senare idag så jag inte glömmer hur jag gjorde sen kommer jag ändra i samma inlägget när jag har testat att föra annorlunda
121 Spara
Nyttiga små köttfärspiroger

Nyttiga små köttfärspiroger

Stek i olivolja tillsammans med färsen några minuter. Brukar göra piroger med färdig pizzadeg från ICA
54 Spara
Kalkon calzone

Kalkon calzone

Tillsätt salt, socker, olivolja och lite mjöl i taget. 15g jäst3dl fingervarmt vatten (37°)1 tsk socker1 tsk salt3 msk olivolja6-7dl vetemjöl special. 3dl Passerad tomat1 msk Torkad basilika1 msk Torkad oregano1 msk Torkad timjan1 Riven vitlöksklyftaSalt & peppar efter smak2 msk Olivolja1/2 msk tomatpuré1 tsk socker2 tsk Chilikrydda (kan uteslutas)Hackad lök, att ha som toppingHackad paprika, att ha som toppingHackade champinjoner, att ha som toppingRiven ostÄgg till pensling. Stek tomatpurén i olivolja i 1 min, tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 minut
30 Spara
Italiensk buffe

Italiensk buffe

Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Olivolja. Skiva resten av grönsakerna, pensla med olivolja
29 Spara
Mezemiddag

Mezemiddag

Yasemin hade tipsat om piroger och Anastasia likaså, men nu hör till saken att jag är inte så glad i piroger, men detta är en vanligt förekommande rätt
24 Spara
Bönor, Ärtor & Linser

Bönor, Ärtor & Linser

a bra i gratänger, grytor, soppor, piroger och sallader. Vita bönor- har en mild fin smak som trivs med örtkryddor och olivolja
23 Spara
Kyckling gratäng med mozzarella och vitlökskrutonger

Kyckling gratäng med mozzarella och vitlökskrutonger

Vitlökskrutonger gjorde jag själv igår från bake off som jag hade kvar efter jag bakade piroger. Jag bakade ett tunt bröd, tärnade det och rostade i olivolja smaksätt med färsk riven vitlök
21 Spara
Köttfärspirog på smördeg

Köttfärspirog på smördeg

Gör de övriga pirogerna på samma sätt. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. För att få lite smak av taco på pirogerna, tillsätt även lite spiskummin, chilikrydda och paprikakrydda till köttfärsen
20 Spara
Smördegspiroger med köttfärs

Smördegspiroger med köttfärs

Smördegspiroger i en mjölkfri blogg. Detta recept ger 40 små piroger. 1 msk olivolja. Pensla pirogerna med mjölk och grädda dem mitten av ugnen 15-20 min. 1 msk olivolja
18 Spara
Små köttfärspiroger - 137 kcal

Små köttfärspiroger - 137 kcal

½ msk olivolja. Börja med köttfärsröran så den hinner svalna innan pirogerna ska fyllas. Stek i olivolja tillsammans med färsen några minuter
15 Spara
Smördegsknyten med spenat, mozzarella & plommontomater

Smördegsknyten med spenat, mozzarella & plommontomater

Det funkar att göra snabba och enkla godsaker att bjuda på vid spontanfika, efterrätter efter en middagsbjudning men också piroger, pajer, eller knyten som jag gjorde igår
13 Spara
Festligt grekiskt bröd

Festligt grekiskt bröd

Det blev ljuvliga piroger att lägga i frysen till en hungrig stund. 50 g jäst2 tsk salt3 dl vattenEtt gäng gröna oliverÖnskad mängd fetaostMassor av soltorkade tomater0,5 dl olivolja3 dl yoghurtTimjanGrovkornigt havssalt14-15 dl vetemjölFilmjölk/yoghurtAtt göra. 0,5 dl olivolja
11 Spara
Glutenfri Kikärtspasta

Glutenfri Kikärtspasta

• Tillsätt ett helt ägg, två äggulor, olivolja och vattnet och arbeta till en deg för hand eller med hjälp av en maskin
11 Spara
Glutenfri och enkel pizzadeg med tomatsås

Glutenfri och enkel pizzadeg med tomatsås

• Häll olivoljan i en tjockbottnad kastrull och sätt på medelvärme. 2 msk Olivolja. Pizzadeg. • Lös upp jästen i vattnet
11 Spara
Snabba Köttfärspiroger av smördeg

Snabba Köttfärspiroger av smördeg

Grymt gott tillsammans med enkel sallad toppad med lite olivolja och lite krämig balsamico på kanten av tallriken
10 Spara
Julig libanesisk quinoasallad med granatäppelkärnor

Julig libanesisk quinoasallad med granatäppelkärnor

Tyvärr blev jag sjuk och fick stanna hemma men tanken var att servera rätten tillsammans med andra libanesiska smårätter som piroger, stek halloumi, babaganoush, lemony-lime hummus, tabbouleh och toppat med en stor klick tjock yoghurt
10 Spara
Mina empanadas

Mina empanadas

Deg till pirogerna. Fyllning till pirogerna. Deg till pirogerna. 2 msk olivolja. Börja med fyllningen. Hacka lök fint och stek den ihop med köttfärs, lägg i vitlök och tomatpuren, låt dom steka med en stund
10 Spara
Köttfärspiroger

Köttfärspiroger

2 msk olivolja. 5 msk olivolja. Finfördela jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37°. Rör ut jästen ilite av vattnet
8 Spara
Smördegspiroger med spenat och feta

Smördegspiroger med spenat och feta

Stek rödlöken i olivolja några minuter. Frasiga smördegspiroger med en fyllning av spenat och feta är faktiskt inte speciellt svårt att få ihop
7 Spara
Empanadas

Empanadas

För att få en fin rund form till pirogerna brukar jag använda en större asiett för att skära ut en lagom stor degbit att lägga fyllningen ieller varför inte göra det enklare
6 Spara
Empanada de atu´n ( Tonfiskpirog)

Empanada de atu´n ( Tonfiskpirog)

Lös upp jästen i lite vatten, tillsätt olivolja ,salt, socker och mjölet, lite i sänder till man får en deg som nätt och jämt släpper kanterna
5 Spara
Pizzor som går att frysa in

Pizzor som går att frysa in

Jag brukar göra hemmagjorda pizzor och piroger som jag fryser in för att enkelt kunna värma i mikron eller ugnen då man inte alltid har tid för att laga mat
5 Spara
Glutenfri och enkel pizzadeg med tomatsås

Glutenfri och enkel pizzadeg med tomatsås

• Häll olivoljan i en tjockbottnad kastrull och sätt på medelvärme. 2 msk olivolja. Pizzadeg. • Lös upp jästen i vattnet
5 Spara
Empanadas

Empanadas

Tillsätt olivoljan, äggen och mjölken och arbeta upp till en smidig deg. Deg10 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk saltvitpeppar, efter smak3 dl mjölk3 st ägg1,5 dl olivoljaFyllning1 dl hackad persilja1 st röd paprika1 st gul paprika100 g oliver1  gul lök2 vitlöksklyftor2 krm flingsalt2 tsk sambal olek2 st tomater400 g nötfärs200 g fetaostSätt ugnen på 200 grader. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10-15 min tills pirogerna fått en fin gyllenbrun färg. 1,5 dl olivolja
4 Spara
Fatayer – Libanesisk

Fatayer – Libanesisk

Här kommer ett riktigt gott recept på spenat piroger eller som dom heter fatayer. Olivolja eller rapsolja
4 Spara
Manaish- Orientaliska pizzor

Manaish- Orientaliska pizzor

Ostpirogerna. Avlånga piroger med grönsaker (pide). Ca 1 dl Zataar utspädd med olja (lika delar raps- och olivolja). Ca 1 dl Zataar utspädd med olja (lika delar raps- och olivolja)
4 Spara
Libanesisk meze hos familjen J.

Libanesisk meze hos familjen J.

Fetaostpiroger. Strö över saltet och rör i olivoljan. olivolja. Lägg över i en djup tallrik, ringla över lite olivolja och garnera med citronklyftor
4 Spara
Halv åtta hos Johanna III

Halv åtta hos Johanna III

Förrätten bestod av två sorters empanadas, ecuadorianska piroger. Pirogerna var exemplariska, såg nästan ut som fejk
3 Spara
Fett är bra för hälsan!

Fett är bra för hälsan!

i pommes frites, margarin, olika sorters kakor och bakverk, pajer, våfflor, piroger, kex, godis, glass, snacks och mikrougnspopcorn
3 Spara
Smördegspiroger fyllda med bovete, mangold och kyckling

Smördegspiroger fyllda med bovete, mangold och kyckling

Först ut blev det smördegspiroger fyllda med bovete och kyckling. Idag tänkte jag göra små piroger av smördeg
3 Spara
Smördegspirog med vitkål & salsiccia

Smördegspirog med vitkål & salsiccia

Lägg i ugnsform och pensla pirogerna med det vispade ägget. Hetta olivolja i en stekpanna och fräs vitkål tills den börjar mjukna
3 Spara
Potatis och bovetepiroger

Potatis och bovetepiroger

Dessa riktigt goda piroger kommer att åka rakt in i vardagsmenyn. Lyft över pirogerna på plåt med bakplåtspapper och
2 Spara
Khobez Erog- Irakiskt bröd med kött

Khobez Erog- Irakiskt bröd med kött

Det blir en blandning mellan pizza och piroger. 0,5 dl olivolja eller rapsolja. 0,5 dl olivolja eller rapsolja
2 Spara
Glutenfri Kikärtspasta

Glutenfri Kikärtspasta

• Tillsätt ägget, äggulorna, olivolja och vattnet och arbeta till en deg för hand eller med hjälp av en maskin