Var på jakt efter riktigt goda piroger som kan fungera till sommarens utflykter. Jag dubblerade satsen och insåg ganska snabbt att mjölkmängden inte fungerade då
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm så att det blir fingervarmt. Vi bakade piroger och alla tyckte det var både roligt och super gott
Pensla pirogerna med smör- och mjölkblandningen så fort du tar dem ur ugnen. Men till eftermiddagsfika ena dagen så såg de till att vi fick karelska piroger
Ganska ofta blir det dessa saftiga och goda piroger som hamnar i kylväska. Det är så smidigt att ta med piroger för det behövs inga tallrikar eller bestick för att äta dem, vilket är en fördel om man måste äta i bilen
Rör ut jästen i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, oljan och saltet. Ljumma mjölken till 37º C. Deg till 16 piroger. 5 dl lättmjölk. Köttfärsfyllning till 8 piroger. Skink- och ostfyllning till 8 piroger
Lös upp jästen i ljummen mjölk. 3 dl ljummen mjölk. Penska pirogerna med uppvispat ägg och grädda dom i mitten av ugnen i ca 12 minuter. 3 dl ljummen mjölk
Tillsätt mjölk och vatten (fingervarmt) och blanda tills jästen lösts upp. Perfekta piroger att ha i frysen för att ta upp när man blir sugen, eller som mellanmål till barnen då och då