Piroger buljong recept

Finsk pirog i ugnspanna

Finsk pirog i ugnspanna

Servera med het köttbuljong och strö på persiljai den. En tärning köttbuljong blandat med 0,5 liter vatten ger två portioner buljong
Köttfärsfylld pirog

Köttfärsfylld pirog

Fukta färsen med buljong. 2 msk köttbuljong. 500 g nötfärs 1 st Gullök 2 msk smör salt och svartpeppar, malen 2 msk tomatpuré 1 tsk timjan, torkad 2 msk köttbuljong
Ylva pirog

Ylva pirog

Blanda ner vitkål, vitlök, buljong, vatten och kryddor. 1 köttbuljongstärning. 1 köttbuljongstärning. Den här köttfärspirogen brukade mamma göra när jag bodde hemma

Piroger

med vatten eller mer buljong om det behövs. Lägg över pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Servera de nygräddade pirogerna som de är eller tillsammans med en grönsallad
Köttfärspiroger

Köttfärspiroger

Tillsätt ägg, ris samt buljong. Vik ihop de små pirogerna som en halvmåne. De här pirogerna åt jag alltid hos farmor, är nog 10 år sedan jag åt dom sist, men de är så goda, har aldrig testat att göra dom själv, men nu var det allt dags för de. 1 1/2 dl buljong
Bönor, Ärtor & Linser

Bönor, Ärtor & Linser

a bra i gratänger, grytor, soppor, piroger och sallader. Fasta och fina som bas i en ljummen sallad med pilgrimsmusslor eller kokta i buljong till sejfilén
Spenat och tofupaj

Spenat och tofupaj

Fyllningen är också god i piroger och i smördegsinbakningar. ½ msk buljongpulver eller ½ smulad buljongtärning
Libanesisk meze hos familjen J.

Libanesisk meze hos familjen J.

Fetaostpiroger. buljongen koka upp i en kastrull, och när den är klar, så är det bara att. 2 grönsaksbuljongtärningar. Grädda pirogerna i 20-25 minuter i 200°C. 2 grönsaksbuljongtärningar
Risotto med saffran och svamp

Risotto med saffran och svamp

Det var förbaskat kul att få åka tillbaka igen och bunkra lite piroger (jag är smått beroende) och strosa runt i denna fantastiska stad
Halv åtta hos Johanna III

Halv åtta hos Johanna III

Förrätten bestod av två sorters empanadas, ecuadorianska piroger. Späd sedan i omgångar och under omrörning med buljongen
Spenat och tomatpiroger

Spenat och tomatpiroger

Häll på tomatkross, buljong, peppar, örtkryddor och socker. Att äta med händerna är alltid kul och då är piroger ett utmärkt val att laga så man får pillra i maten
Veckomeny v.6 – 2019

Veckomeny v.6 – 2019

Jag hoppas att jag kan få henne att testa piroger och köttfärssoppa i alla fall. Med grövre mjöl och en god ost blir det en värmande måltid, kanske tillsammans med en skål buljong till
Sojafärsfyllda piroger med svamp

Sojafärsfyllda piroger med svamp

Då var det perfekt att ha piroger i frysen. Lägg pirogerna på en bakpappersklädd plåt. 2 gula lökar1 morot100 g svamp1 msk olja100 g torkad sojafärs - kokad i vatten med lite buljong i några minuter2 dl creme fraiche1/2 msk soja1 msk balsamvinäger1 msk honung1 tsk salt1 krm svartpeppar2 tsk rosmarin1 ägg till penslingSmula jästen i en bunke
Rödbetssoppa och piroger

Rödbetssoppa och piroger

Adrians polska mamma gör en jättegod soppa på ett avancerat polskt recept där hon kokar egen buljong, men vi brukar göra en enklare variant som också blir god