Krydda med saltet, svartpepparn, chilikryddan och paprikapulvret. Smörj en långpanna med smöret. Fördela vitlöks- och persiljesmöret jämnt över kycklingen
kyckling i gryta med endiver och tryffel samt. Lägg därefter kycklingbitarna i grytan och låt dem brynas med rotsakerna tills det fått en vacker gyllen brun färg- Tillsätt det halverade tomaterna, det spritade ärterna och häll över vatten och vin
Skär grönsakerna i lagom stora bitar och lägg i ugnsform med olivolja, salt och peppar. Skär kycklingen i bitar, stek i smör eller margarin och salta och peppra
4 250 - 300 g pasta av valfri sort 400 g strimlad grillad paprika i olja (400 g motsvarar 2 burkar) ca 500 g kycklinglårfiléer 2 tsk salt 2 krm svartpeppar 2 msk balsamvinäger (crema di balsamico) 3 msk flagad mandel 70 g ruccolablad 1/2 kruka basilika 125 g ädelost, feta, mozzarella eller chèvre Lägg till i inköpslistan
Skär paprikan i små bitar och lägg i. Skär kycklingen i små bitar och stek i massa smör. Vad gäller paprikan kan man ju välja färg själv, eller hoppa över den helt
Om du inte gjort piroger tidigare borde du verkligen prova – det är perfekt att fylla med överbliven köttfärssås, lite påläggsskinka eller blandade grönsaker
Lägg alltsammans på plåten tillsammans medkycklingen. Tina kycklingen. Blanda om ordentligt med händerna och gnid in kryddblandningen i kyckling och grönsaker
Denna gången är min paprikash gjord medkyckling. Den brukar göras med nöt, fläsk, kyckling eller helt vegetarisk och alla gör den på olika sätt beroende vilken del man kommer i från och traditioner som man har fått hemifrån
Skölj och skär paprikan i strimlor. Servera med ris och en fräsch grönsallad. Den här kycklinggrytan blev direkt en favorit här hemma, både hos stora och små
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.