Därefter en grillad Entrécote med potatisgratäng och en het skysås. Pressa över citronsaften och låt sjuda in något och avsluta till sist med en klick smör för att blanka av såsen
blomkålspiren, pilgrimsmusslorna och hollandaisesåsen. Men om du inte vill ta risken att den egna såsen gjort på riktigt smör skär sig på nyår så, visst, gå på en färdigköpt
Pilgrimsmusslor med champagnesås. Salta och peppra pilgrimsmusslorna. Såsen är to die for och kan lätt serveras bara den till en rimmad torskrygg eller marulk
Idag börjar vi med receptet på pilgrimsmusslorna. Påsar med godbitar och burkar med mystiska såser, fonder eller röror i, rester som snart är omöjliga att tyda
Jag skulle servera några fina pilgrimsmusslor till förrätt och hade både lite överbliven kokt broccoli i kylen och den enkla asiatiska såsen jag serverat till lax
Skrubba bort eventuell sand från pilgrimsmusslorna, öppna och rensa dem och ta tillvara på spadet. Såsen görs efter smak och det är viktigt att man smakar av och tillsätter mer efter egen smak, tänk på att ingefäran skall vara en framträdande smak
Hetta upp hälften av marinaden i en kastrull så att den kan användas som sås vid serveringen. Det är lite lurigt att grilla bläckfisk och pilgrimsmusslor då dom blir ordentligt tråkiga och mer som tuggummi om man grillar dom för länge
Pilgrimsmusslor. Lägg upp en tallrik med musslor, räkor samt sås. Stek pilgrimsmusslorna i het panna med smör och olja, bara tills de fått fin färg på båda sidor
Dessutom fick Moster hjärnsläpp och glömde oxå att massera in sesamolja i nudlarna samt dela upp mirinsåsen i två delar, så på bilden fattas det även skedad sås runt om rätten