Kanske en utav de mesta klassiska såser som finns till fisk, ägg- & persiljesås. Vi lyxar till såsen genom att toppa den med brynt smör & en olja gjord på ett säkert vårtecken, nämligen ramslök
Bryn filén i stekpanna i en klick smör. Enkel fläskfilé i krämig vitlöks och persiljesås. På bilden serverad med CRASHED POTATOES >>Vitkålssalladen hittar du HÄR >>Ca 600 g fläskfilé
Smält smör i en kastrull. När kycklingen kokat klart är det dags att börja med persiljesåsen och du kan också koka upp vatten med lite salt i till morötterna och blomkålen
smör och rapsolja att steka i. Persiljesås. Stek dem gyllenbruna i smör och olja, ös under tiden. Lägg upp skivade kycklingfiléer tillsammans med grillade grönsaker och persiljesås på varma tallrikar
Lägg torsken i en ugnsfast form och klicka över smöret. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. 4 portioner500 g färsk torsk i portionsbitar, helst ryggbitar1 liter vatten1/2 dl salt2 msk färsk dill40 g smörÄggsås. 20 g smör2 1/2 msk vetemjöl2 1/2 dl vispgrädde1 1/2 dl standardmjölk1/2 citron, rivet skal3 ägg, precis hårdkokta och grovtärnade1/2 knippe persilja, grovhackadSalt och nymald vitpepparVispa vatten och salt kraftigt i några minuter tills saltet löses upp
Stek sedan köttet i smör och olja på mellanvärme. Potatis Sätt ugnen på 200 grader, dela potatisen oskalade i halvor som kokas i ca 15 min med smöret. Tillbehör Koka hastigt ärtorna i ca 15 sekunder, skölj i kallt vatten, och klicka i lite smör. 2 msk smör till stekning. 1-2 msk smör. 4 msk smör. 2 msk smör. 800 g kalvinnanlår 3 dl vetemjöl 4 ägg 3 dl ströbröd 2 tsk salt 1 tsk vitpeppar 2 msk smör till stekning 1 msk rapsolja till stekning. Tillbehör 8 ansjovisfiléer 1 citron 1 dl kapris, mellanstora 1 knippe färsk persilja 3 dl gröna ärtor 1-2 msk smör. Sås 1 dl matlagningsgrädde 4 msk kalvfond 1,5 dl vatten 1 citron 2 msk strösocker 4 msk smör 3 msk hackad persilja (ej storbladig) stekskyn som blir över 1 tsk salt 0,5 tsk peppar. Rostad potatis 1 kg små delikatesspotatisar 2 msk smör 1 msk flingsalt 1 dl olivolja
smält smöret i en kastrull. Persiljesås. Späd med lite mjölk, vatten och grädde i taget under tiden du kokar upp persiljesåsen under vispning och rör ut ev
Smält smöret i en kastrull. Servera med kokt potatis och eventuellt smörkokta ärtor med gul lök. 50 g smör. 50 g smör 2 msk vetemjöl 5 st stjälkar persilja 5 st kryddpeppar, hel 1 st lagerblad 1 st purjolök, vita delen, tunt skuren 600 g torskrygg alt sejfilé 2 dl grädde 2 dl fiskbuljong 0,5 dl persilja, finhackad 2 st ägg, hårdkokta persilja till garnering
4 4 port ris Järpar 1/2 dl ströbröd 1 dl mjölk ca 500 g kalvfärs 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör eller margarin Persiljesås 1 msk vitvinsvinäger 2 1/2 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 kycklingbuljongtärning 1 msk majsstärkelse 1/2 kruka persilja Tillbehör 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen