Persiljejärpar recept

Persiljejärpar med gräddsås

Persiljejärpar med gräddsås

Persiljejärpar med gräddsås 4 port. Hej alla. Semestern börjar lida mot sitt slut och på måndag börjar verkligheten om igen
Persiljejärpar med gräddsås & pressgurka

Persiljejärpar med gräddsås & pressgurka

Persiljejärpar, en riktig gammal husmansklassiker i det svenska köket. Härligt saftiga och smakrika järpar med mycket kruspersilja och en krämig gräddsås är svårslaget på middagsbordet
Persiljejärpar med skysås

Persiljejärpar med skysås

Servera persiljejärparna med skysås, kokt potatis, kokta grönsaker eller sallad. Blötlägg brödskivorna i vattnet i ca 5 minuter
Persiljejärpar i gräddsås

Persiljejärpar i gräddsås

Idag plockade jag in lite persilja och gjorde persiljejärpar till middag. Jag brukar göra mina persiljejärpar genom att fylla dem med smör blandat med hackad persilja, man kan arbeta in persiljan direkt i köttfärssmeten istället om man vill men genom att koncentrera persiljan till mitten så ger det mer och godare smak
Persiljejärpar fyllda med Philadelphiaost

Persiljejärpar fyllda med Philadelphiaost

Lägg ströbröd, vatten, salt och peppar i en skål och låt svälla i 10 min. Tillsätt lök, ägg, köttfärs och persilja och forma färsen till spolformade järpar med händerna