Vi får se hur ofta jag hinner/orkar med att uppdatera bloggen denna vecka. Börja med att strimla lövbiffen och lägga den i en stor skål tillsammans med soja, fond och pressad vitlök
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Skär osten i små bitar och blanda med färsen. 5 st gurka 2 dl grekisk yoghurt 1 st vitlöksklyfta salt peppar 1 msk olivolja Servera med. Forma färsen till 6–8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är klara. 1Servera med klyftpotatis, och en sallad med tomater, oliver och rödlök
Idag har jag lagat Chili con carne till lunch och jösses vad gott det var med ris. Hacka löken och låt den svettas i stekpannan tillsammans med smöret en liten stund innan du lägger i köttfärsen och bryner den
Lägg över de andra biffarna, förslut väl med färsen och snurra. Samtidigt kan man ugnssteka potatisklyftor med lite olivolja, salt och timjan, även ugnsrostade morötter är gott till
Förvara i glasburk med lock i kylen. Servera biffarna med sky, potatismos och syltade morötter. Forma färssmeten till 6 biffar och stek biffarna på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.