P Eftersom jag troligtvis inte blir mätt av bara en kräfta så har jag slängt ihop en liten sallad med andra grejer jag köpte hos den snälla fiskhandlaren + lite avokado och sånt
1-2 avokado, tärnad. 1-2 avokado, tärnad. . Varmrökt lax är gott. Och dyrt. Min lösning stavas liquid smoke. Laxpriset kommer man aldrig ifrån, men just den rökiga delen kan man kringgå med denna ljuva smakgivare
Idag fick halloumiosten vara med i en varm pastasallad tillsammans med kantareller och avokado. 4 port 200 g pasta (t ex fusili eller penne) 250 g halloumiost i skivor 200 g kantareller eller annan svamp 1 vitlöksklyfta 2 avokado i stora tärningar 500 g körsbärstomater i klyftor 1 rödlök i skivor 1 persika i tärningar 1 påse färsk bladspenat Dressing. 2 avokado i stora tärningar
½ avokado i tärningar. 1 port 1/3 burk kräftstjärtar i lake 1 ½ dl skalade räkor ½ avokado i tärningar 1 hårdkokt ägg i skivor 200 g körsbärstomater i klyftor ½ apelsin i hinnfria klyftor 1 dl valfri tärnad färsk frukt (t ex jordgubbar, sharon och persika) Machesallad Dressing Pressad saft av ½ apelsin 1 msk sweet chilisås 1 tsk honung 1 tsk olivolja Kesoröra 1 dl keso 1 msk lättcréme fraiche 2 msk philadelphia gräslök 1 tsk citronsaft 1 msk stenbitsrom Blanda samman dressingen och kesoröran Bottna en tallrik med machesallad och fördela övriga salladsingredienser ovanpå
En salsa kan göras på till exempel tomater, mango, äpple, kiwi, nektariner, persikor, avokado. Här har jag blandat mango, nektarin och avokado till en härlig salsa som passar väldigt bra med grillad fläskkött
Vänd till sist ned tomaterna, persikan och avokadon. ½ avokado. 1 port 50 g halloumiost i skivor Ett litet kycklinglår (urbenat) ½ chorizokorv i skivor En näve räkor En näve blandad svamp (t ex kantareller och champinjoner) En pressad vitlöksklyfta Saft av en apelsin 1 tsk sambal oelek ½ avokado ½ skivad röd lök 200 g körsbärstomater i klyftor ½ persika i tärningar ½ påse färsk bladspenat Fräs svampen tillsammans med vitlöken och löken i smör
Blanda salladen med skivad avokado, häll på lite av din favorit vinägrett – blanda runt. Persikornas sötma framhävs ännu mer av lite råsocker som sedan bryts av mot rosmarin och sältan av bacon och blåmögel ost och så lite valnötter på det tack
½ dl hackade torkade persikor eller aprikoser. Sältan från osten balanserades upp rejält av den lena avokadon, de sötare apelsinerna och granatäppelkärnorna och den torkade frukten
2 avokador, skalade, urkärnade och finhackade. I en annan skål, vänd runt avokadokuber med saft från 0,5 citron och 1 msk hackad gräslök. Toppa med 1/6 av avokadoröran och se till att det blir ett jämnt lager. 2 avokador, skalade, urkärnade och finhackade