Peppar lutfisk recept

Lutfisk med vit sås

Lutfisk med vit sås

Servera lutfisken med såsen, kokt potatis, kryddpeppar, grön ärtpuré och eventuellt stekt bacon eller stekt fläsk i små tärningar som man gör i Bohuslän och i Norge
Lutfisk med skånsk senapssås

Lutfisk med skånsk senapssås

Rör ner senapen och smaka av med salt och peppar. Skölj lutfisken noga och lägg den i kallt vatten några timmar
Lutfisk med senapssås på skånskt vis

Lutfisk med senapssås på skånskt vis

Salta och krydda med kryddpeppar. Lägg lutfisken i blöt i rikligt med kallt vatten. Lägg i senapen och smaka av med mer senap, salt, socker och peppar efter egen smak
Lutfisk med knaperstekt  bacon

Lutfisk med knaperstekt bacon

Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Låt lutfisken ligga i kallt vatten ett par timmar innan tillagning
Lutfisk med vit sås

Lutfisk med vit sås

Servera lutfisken med såsen, kokt potatis, kryddpeppar, grön ärtpuré och eventuellt stekt bacon eller stekt fläsk i små tärningar som man gör i Bohuslän och i Norge

Lutfisk i micron

Lutfisk. Lutfisksås. Jag har som sagt inte ätit lutfisk tidigare och har därför svårt att avgöra om detta är bra eller inte
Lutfisk med senapssås på skånskt vis

Lutfisk med senapssås på skånskt vis

Salta och krydda med kryddpeppar. Lägg lutfisken i blöt i rikligt med kallt vatten. Lägg i senapen och smaka av med mer senap, salt, socker och peppar efter egen smak
Lutfisk

Lutfisk

Smaka av med salt och peppar. Skölj lutfisken och låt den ligga i kallt vatten ett par timmar. nymald vitpeppar
Lutfisk med parmaströssel

Lutfisk med parmaströssel

Smaksätt med salt, peppar och senap. Servera lutfisken med såsen. Strö över skinka och krossad krydd- eller svartpeppar
Lutfisk med parmaströssel

Lutfisk med parmaströssel

Smaksätt med salt, peppar och senap. Servera lutfisken med såsen. Strö över skinka och krossad krydd- eller svartpeppar
Julens godaste lutfisk

Julens godaste lutfisk

2 kg lutfisk. 5 ansjovisfiléer 2 msk smör 2 msk vetemjöl (eller maizena) 3 dl vispgrädde 3 dl mjölk salt peppar. 200 g gröna ärtor 200 g brysselkål 8 potatisar 1 lagerblad 1 tsk malen kryddpeppar salt vitpeppar
Julens godaste lutfisk

Julens godaste lutfisk

Smaka av med salt och peppar och blanda ner ansjovisen. Börja med lutfisken. Smaka av såsen och tillsätt salt och vitpeppar
Pocherat ägg med lutfisk, potatis och brynt smörhollandaise

Pocherat ägg med lutfisk, potatis och brynt smörhollandaise

Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och pepparLutfisk 300 g urvattnad lutfisk Pocherat ägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatis och ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering