En segkrispig pavlovamed gräddig vaniljfyllning och massor av bär och passionsfrukt. ) Förutom pavlovan bjöds vi även på torskpaket, ris och fetaostsallad
Prova även med någon god curd (citron, mango, passionsfrukt. Man kan servera en pavlovamed nästan vad som helst men det bästa är nog tillsammans med lättvispad grädde och färska bär
Det är även vanlig att man fyller tårtan med någon god curd såsom lemon eller passionsfrukt, toppar med vispad grädde och avslutar med lite skivad frukt som kiwi och mango
Fyll marängen strax innan den serveras med lättvispad grädde och rikligt med frukt och bär, t ex banan, kiwifrukt, passionsfrukt, jordgubbar, persikor, avrunnen fruktsallad från burk kan användas
Traditionellt görs pavlovamed en lemoncurd som topping (som jag förövrigt har en sockerfri variant av här) men då jag ville hålla den här proteinrik och ändå relativt fettsnål för att kunna gå och småplocka av precis när jag kände för det kletade jag istället på ett tjockt lager av vispad vaniljkasein, passionsfrukt och lite jordnötssmör härifrån som hade en rinnigare konsistens, super för att ringla över- ett perfekt mellanmål med andra ord
Här kombinerar hon marängen medpassionsfrukt och det är en verkligt lyckad kombo. Pavlova har blivit en ny favorit vid oss, så sist och slutligen vispade jag ihop en maräng av alla äggvitor med inspiration från Nigellas kokbok ”Nigellas sommarmat”
Passera innanmätet från passionsfrukterna i en sil så att saften rinner ut. På menyn stod lamm med ugnsrostad färskpotatis, till dessert en stor pavlovatårtamed passionfrukt & lime curd
En pavlova som Leila gjorde i sitt nyårsprogram. Toppa med urgröpt passionsfrukt. Använder pistagenötter men om du inte gillar det så går det bra med andra nötter tex hasselnötter