Ingredienser Portioner. 16 stycken 1 kyld rektangulär smördeg (à 275 g) äggvita Fyllning 4 dl ruccolasallad (4 dl = ca 75 g) 10 soltorkade tomater i olja basilikablad 4 äggulor 2 dl crème fraiche 1 1/2 dl riven lagrad ost gärna grevé eller västerbotten 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Servera pastejen med lättsyrade äpplen. Baka av smeten i portions- eller storformar i ugn på 175° tills pastejen har satt sig. med våra små formar tar detta cirka 15 minuter, medan en stor pastej kan kräva uppåt 1 timmes baktid
Nu fick jag chansen att som buzzador få testa en nyhet från Pastejköket – Vegetarisk pastej, som är gjord på ärtprotein, smaksatt med Karl Johan-svamp
Tag bort alluminiumfolien efter 45 min så får älgleverpastejen en fin färg 750 g älglever. Börja med att finhacka eller kör i mixer följande ingredienser
Veterinärens Nattamat är en annan favorit, med Pastej, Saltkött, Gelé på Sky och Lök. Dansk Remoulade Matlagningen går fortfarande på sparlåga här hemma i Östersund, på grund av Cryptosporidium som ännu härjar fritt i vårt vattenledningssystem