Jag anser mig själv vara ganska äventyrlig när det gäller att prova ny och annorlunda middagsmat, men när det kommer till frukost är jag konstigt nog väldigt konservativ
Ingredienser Portioner. 16 stycken 1 kyld rektangulär smördeg (à 275 g) äggvita Fyllning 4 dl ruccolasallad (4 dl = ca 75 g) 10 soltorkade tomater i olja basilikablad 4 äggulor 2 dl crème fraiche 1 1/2 dl riven lagrad ost gärna grevé eller västerbotten 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Nämen hörni, nu börjar det närma sig på allvar. Men nu vänder i alla fall mörkret tillbaks. natten mellan lördag och söndag var årets längsta så nu kan det väl bara bli bättre
Ugn 200°. Putsa, peppra och salta oxfilén och bryn den runtom i smör några minuter. Sänk till lägsta temperatur och efterstek under lock i cirka 10 minuter
Det ska vara gott att äta även om man käkar mer grönsaker och mindre kött. Ger du dig på de här provensalska tomaterna så får mjuka, saftiga tomater som bryter fint mot spröd och salt skinka
Var på födelsedagskalas i helgen hos Els-Marie och Bosse. Det bjöds på jättegod mat. Det visade sig att det var min mor som hade delat med sig av sitt goda recept
Sätt ugnen på 225°C. Skala och skiva potatisen. Skiva tomater och squash. Fördela potatis, tomat och squashskivor som taktegel så det blir ganska lågt i 1-2 ugnssäkra formar
Ugn 250 grader. Putsa, peppra och salta oxfilén och bryn den runtom i smör några minuter. Sänk till lägsta temperatur och efterstek under lock i cirka 10 minuter
1,5 kg lammkött för gryta med eller utan ben, hel fin lammnacke (som jag tycker är det godaste på lammet för gryta) benfria grytbitar eller skivad lammbog
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.