några blad färsk salvia. Bryn smöret i en stekpanna, när det är brynt lägg i salviabladen och pressa i den halva citronen och skeda sedan över smöret och salvian över pastan
Pastadeg. Dela pastadegen i fyra delar. 500g kycklingfärs 1 ägg2 vitlöksklyftor, finhackade1/2 citron, pressad10st salviablad10 basilikablad1 dl gräddeSaltKör färsen i matberedare med övriga ingredienser, tillsätt grädden lite i taget medan du mixar färsen
Blanda tärnad fetaost, hackad salvia, chili och olivolja till en fin puré med hjälp av en stavmixer. Lägg den rullade degen över en ravioli form, fyll varje form med lite av feta- och salviablandningen
Jag har gjort 2 olika pastadegar, en med lantvete & dinkel, samt en med emmer & enkorn. Själva arbetsinsatsen är inte så stor, men pastadegen behöver 2 dygn på sig innan den är klar, men tror mig, det är värt det. 20 gram färsk salvia. 20 gram färsk salvia
Värm smör, salvia, citronskal och chiliflakes i en stor stekpanna på låg värme. Dela pastadegen i 4 bitar. 8 hackade salviablad. 100 g Arla® Svenskt Smör 8 hackade salviablad rivet skal av 1 citron 1 tsk chiliflakes
Jag tog undan en halv deciliter av purén för att ha i pastadegen. Smält smör, lägg ner salvian. Som alltid med pastadeg måste man känna efter vad som är lagom, det beror på mjölet, hur stora äggen är etc, börja med mindre mjöl än angiven mängd och häll på tills degen är smidig och inte kladdar
När jag gjorde mina glutenfria potstickers häromdagen, fick jag för mig att den där degen antagligen också skulle kunna fungera som en glutenfri pastadeg, med lite modifikationer
Pastadeg. Under tiden vattnet kokar upp, smält smöret i en stor panna tillsammans med salvian. Lägg över den kokta raviolin i pannan med smöret och salvian
Pastadeg. Lägg i salvia och rödpeppar och ta av från värmen. Börja med pastadegen. 10 färska salviablad. De här små godbitarna krävde mycket förberedelse men det är nog den godaste pastan vi gjort