hacka gul lök och vitlök. ½ dl parmesan. Koka pastan al dente (nån minut kortare än instruktionerna). Tillsätt sedan creme cheese och riven parmesanost, rör om tills osten har smält
Smaksätt med salt, peppar och vitlök. Strö över parmesan och lite ströbröd. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, men korta koktiden med ett par minuter
Principen att slänga i vad rester man har och kanske förstärka med grädde eller tomatsås och kanske någon grönsak, lök eller vitlök går att applicera på nästan vilka rester som helst
Och de samsas i den här pastasåsen tillsammans med schalottenlök, vitlök, finrivet citronskal och spenat med vitt vin och grädde samt en klick crème fraîche
Fräs strimlad färsk grönkål, gula kantareller och finhackad vitlök med lite olivolja. Servera pasta, grönkål och kantareller med riven parmesan och en näve pumpafrön
När laxen nästan är genomstekt, fräs med paprika och pressad vitlök. parmesanost. Senaste månaden har detta pastarecept gått runt och prövats i olika varianter på en massa mat/hälsobloggar