Blanda såsen medpastan i en serveringsskål, dekorera med basilikablad och pinjenötter. Skölj tomaterna, ta bort kärnhus och fäste, lägg i matberedaren, sen lägger man i basilika, pinjenötter, vitlök, riven parmesanost, ricotta och olja
Jag har inte testat det själv, men tycker att det låter som en superidé om man vill ha en lite annorlunda smak på peston, eller om man vill dryga ut de dyra pinjenötterna
Pastamed ungsrostade grönsaker, pesto och fetaost. Krämig pastamed ärtor och champinjonsås. Det närmsta är mina veganska gnocchis mednötpesto, men då det inte alltid är det folk är ute efter, utan helt enkelt bara ett bra och enkelt veganskt pestorecept så tänkte jag att jag skulle ge er ett sådant
4 4 port pasta 1 kruka basilika 65 g ruccola 1/2 dl pinjenötter 1 dl riven parmesanost 2 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1/2 dl rapsolja salt och peppar 8 soltorkade tomater 50 g getost Lägg till i inköpslistan
Häll upp pastan i djupa tallrikar, lägg på några skivor lax och strö över pinjenötter. Jag hade nästan glömt hur en god pastamedpesto verkligen smakar, fantastiskt
Koka pastan enligt förpackningen och blanda allt medanspastan är värm. I en matbereddare lägger man i basilikan, persilia, vitlök, pinjenötter (om du orkar så kan du rösta dem, det gör skilnad), riven parmesan, gourmet salt (inte mycket då parmesanen är rätt så saltat) & svart peppar