Pasta Marsala - gräddig pasta
Tina Tassirnafas
Tina Tassirnafas

Pasta Marsala - gräddig pasta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st kycklingbröstfile
  • Salvia (krukväxt)
  • 50 gram Smör (den man steker med)
  • 5 dl vispgrädde
  • Parmesan
  • 2 msk Kalvfond
  • 1 dl Marsalavin (Florio, Vecchioflorio)
  • Vitlök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Pasta med stora hål

Beskrivning

    - Börja med att skära bröstfiléerna i strimlor, ganska små bitar, 1 cm
    - Höj värme på stekpanna, medelvärme, stek 50 gram smör
    - Smasha 1st vitlök och lägg i stekpannan
    - lägg i salvia och låt det röras runt i stekpannan med vitlök och smör
    - När salvian blivit krispig, ska allt tillsammans med vitlök tas ut från stekpannan och lägg vid sidan
    - lägg i kycklingen i samma stekpanna, höll över lite olivolja, lägg i salt, svartpeppar,
    - när kycklingen stekt klart lägg i 1 dl marsalavin
    - lägg i 5 dl vispgrädde, höjj värme till 9.
    - lägg i kalvfond, 2 msk
    - låt röran vara, och börja med att koka pasta
    - smaka av med salt och peppar i såsen, lägg i ett halvt glas pasta vatten i såsen.
    - lägg i pastan med såsen, avsluta med parmesan och rör om, lägg mer parmesan mot slutet och krydda med peppar.
    - avsluta med all lägga allt på tallrik, lägg med salvia och ännu mer parmesa

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.