I mitt kök skapas ofta matiga sallader baserade på quinoa, bulgur, mathavre eller pasta. Dagens tips får bli denna ljumna havresallad med kräftstjärtar, som även passar perfekt till matlådan dagen efter
Medan pastan kokar vattna ur kräftstjärtarna och pressa en lime över dem. Häll av pastavattnet och rör ner philadelphiaost i den färdiga pastan, vänd ner ruccolan och pressa lime saft i pastan
Fänkålspasta med chili. Krämig fiskgryta med fänkål och kräftstjärtar. strax innan servering – rör ner lite färska salladsblad, gärna bladspenat eller ruccola
Köttfärsfyllda pastastubbar. ruccola. färdig, god pastasås. På med ruccola, halloumi och paprika. Häll över lite pastasås och rör om lite sporadiskt, si så där
Grön sparris Sockerärter Tunnt skivade tomater Färsk potatis Marinerad Pasta, Bulgur, couscous eller quinoa Stora vita bönorMelon (galia, vatten, honung eller nätmelon) Persika Nektarin Vindruvor Tunnt skivade äpplen eller päron Smulad ädelostSerrano- eller Parmaskina (Jag föredrar Serrano) Räkor Kräftstjärtar Kyckling Rostbiff Rökt (chili) kalkon Grillat kött, fisk eller kyckling (Lax och fast vit fisk som marulk är jättegott till) Den här salladen brukar jag inte blanda utan arrangerar den portionsvis på tallriken alternativt ett stort uppläggningsfat
färdigskalade räkor eller kräftstjärtar. Hacka ruccolabladen grovt. Sätt på vatten till pastan. Låt dem bli varma, lägg i avocado, timjan och ruccola och rör om
Koka pasta och låt kallna. Tillsätt kräftstjärtarna. creme fraicheräkorromsalladslökcitrondilltomatruccolaKoka potatisen och mosa ihop med ägg, ost, salt, peppar, krydda