Ta de två bröst filerna. Skär i två delar så att det blir 4 delar. Skär alltså i mitten. Lika långa men tunna bitar
Lägg upp på plats folie och sedan banka med stekpanna för att få felierna tunna
Knäck två ägg i en djup tallrik, visma med vanlig visp.
Doppa filerna först i vetemjöl, skaka av all överflödig mjöl. Doppa sedan i ägg skålen.
Och slutligen Täck i panko
Gör så med alla 4 st
Hetta upp mycket olja, lägg i två st i pannan. 2-3 min totalt. Lägg salt på, på båda sidorna
Lägg i två kvistar salvia och två klyftor (smashade) vitlök för mer smak
När salvia blivit krispig har den gett smak. Ta ut kycklingen, kvistarna och vitlöken och lägg i dem andra två kycklingarna. När de är klara lägg de åt sidan
Nu över till pastan.
Riv parmesan. Den sidan på rivjärn som ger minst bitar, kortsidan
Koka vatten i kastrull
Skär smör i små bitar som du lägger i stekpannan, nivå 5
Lägg i pasta vatten i stekpannan med smöret
Lägg i pastan i stekpannan med all vatten o smör som är i. Rör runt.
Döda värmen i stekpannan, sen lägg i parmesan i stekpannan, rör runt
Lägg i mer pasta vatten om det inte är såsigt..
lägg upp allt på tallrik, ta med även såsen från pannan på pastan
Skär kycklingen och lägg på tallriken
Toppa med svart peppar och parmesan
300 g färsk pasta. Idag blir det en riktig favorit som kommer i repris. Och det roliga i det här är att när jag står och lagar det här för andra gången, så tänker jag "Men blev det här så gott egentligen
50 gram smör , eller margarin 250 gram parmesanost , riven 3 krm salt 3 krm peppar Till servering 300 gram pasta , kokt, färsk 3 port kycklingfilé(er) , stekt eller ugnsstekt Köp receptet
Rykande het pastaAlfredo. Han ville se till att hon fick tillbaka sin aptit och rörde ihop smält smör med massor av parmesan som han sedan blandade med pasta
Pastan är sedan klar att användas. Servera pastan med såsen, kycklingen och champinjonerna/baconet. Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost, fiberhusk och italiensk salladskrydda och vispa ihop
Servera pastaAlfredo med lite riven parmesan på toppen. Koka upp vatten till pastan. Häll av pastan. Blanda pastan med grädd- och smörblandningen i en stor kastrull eller skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.