Pasta alfredo
Tina Tassirnafas
Tina Tassirnafas

Pasta alfredo

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 personer
  • 2 st kycklingbröstfile
  • Vetemjöl
  • Panko
  • 2 ägg
  • 125 gram tagliatelle pasta
  • 50-80 gram smör
  • Olivolja
  • 3-4 kvistar salvia
  • 4 klyftor vitlök
  • Salt
  • Parmesan
  • Färsk citron

Beskrivning

    Ta de två bröst filerna. Skär i två delar så att det blir 4 delar. Skär alltså i mitten. Lika långa men tunna bitar

    Lägg upp på plats folie och sedan banka med stekpanna för att få felierna tunna

    Knäck två ägg i en djup tallrik, visma med vanlig visp.

    Doppa filerna först i vetemjöl, skaka av all överflödig mjöl. Doppa sedan i ägg skålen.
    Och slutligen Täck i panko
    Gör så med alla 4 st

    Hetta upp mycket olja, lägg i två st i pannan. 2-3 min totalt. Lägg salt på, på båda sidorna

    Lägg i två kvistar salvia och två klyftor (smashade) vitlök för mer smak

    När salvia blivit krispig har den gett smak. Ta ut kycklingen, kvistarna och vitlöken och lägg i dem andra två kycklingarna. När de är klara lägg de åt sidan


    Nu över till pastan.
    Riv parmesan. Den sidan på rivjärn som ger minst bitar, kortsidan

    Koka vatten i kastrull

    Skär smör i små bitar som du lägger i stekpannan, nivå 5

    Lägg i pasta vatten i stekpannan med smöret

    Lägg i pastan i stekpannan med all vatten o smör som är i. Rör runt.
    Döda värmen i stekpannan, sen lägg i parmesan i stekpannan, rör runt
    Lägg i mer pasta vatten om det inte är såsigt..
    lägg upp allt på tallrik, ta med även såsen från pannan på pastan

    Skär kycklingen och lägg på tallriken
    Toppa med svart peppar och parmesan

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.