Parmesanpanerad kycklingfilé med potatispuré
Helena Toftling
Helena Toftling

Parmesanpanerad kycklingfilé med potatispuré

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kycklingen
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st uppvispat ägg
  • 2,5 dl parmesan, riven
  • 3 msk vetemjöl
  • 1/2 dl ströbröd
  • salt
  • peppar
  • Potatispuré
  • mjölig potatis
  • varm mjölk
  • smör
  • salt
  • vitpeppar
  • Fetaostkräm
  • 2,5 dl creme fraische
  • 1/2 st vitlöksklyfta
  • 1 st förpackning fetaost
  • salt
  • italiensk salladskrydda

Beskrivning

    1. Skär kycklingen i tunna bitar, antingen två eller tre delar beroende på hur tjock filéen är.

    2. Vispa upp ett ägg på en tallrik, blanda sedan riven parmesan, ströbröd, vetemjöl, salt och peppar i en fryspåse.

    3. Doppa sedan filéerna i det uppvispade ägget och sedan ner i påsen, en och en.

    4. Stek dem sedan i smör på medelstark värme tills kycklingen är klar.

    5. Under tiden häller du av vatten från den kokta potatisen , tillsätt mjölk och smör efter behag. Smaka av purén med salt och vitpeppar.

    6. Mosa ihop alla ingredienser till fetaostkrämen och ställ kallt fram till servering.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.