Paprikaaioli recept

Rostad paprikaaioli

Rostad paprikaaioli

En rostad paprikaaioli med en härlig sötma från paprikan. Kalla såser är det bästa tillbehöret till grillad mat
Paprikaaioli

Paprikaaioli

Lägg paprikan i en matberedare monterad med en kniv (eller använd stavmixer). Tillsätt senap och äggula och mixa ihop
Biff, salviatomater  och ugnspotatis

Biff, salviatomater och ugnspotatis

Servera dem med paprikaaioli, rostade cocktailtomater, ugnsbakade potatisar och gröna salladsblad blandade med jungfruoljan och osten

Rökig paprikaaioli

Separera äggulor och-vitor. Lägg gulorna i en mixerkanna eller smak hög kanna. Tillsätt vinäger, senap och ½ tsk paprikapulver

Paprikaaioli

Sätt ugnen på grillvärme. Dela och kärna ur paprikan. Lägg paprikahalvorna med skalet upp i en liten form med bakplåtspapper i bottnen

Rökig paprikaaioli

RÖKIG PAPRIKAAIOLI. Hemgjord aioli (eller alioli på spanska) med rökt paprikapulver. Om man inte hittar det goda spanska paprikapulvret kan man använda vanligt och tillsätta litet cayenne för hettan