En rökig variant av marinad, supergod till framförallt nötkött. Fler recept finns i kategorin ”matrecept och tips” som du hittar under min presentationsbild lite längre ned i vänster sidokolumn
Chili con carne är en älskad kryddstark klassiker som värmer gott när vintern rasar utanför dörren. En lite extra twist blir det på böngrytan om man tillsätter en smula chipotle… den torkade rökta jalapenon får anrättningen att smaka som om den vore tillagad över en öppen eld
Idag har jag lagat en bearnaisesås för första gången. Först fick jag den bra, men sedan fick jag för mig att värma på den igen och då skar den sig rejält
Jag gillar att en bbq-sås är mustig och smakrik och gärna har lite rökiga toner. I denna såsen använder jag mig utav torkad chipotle som är en torkad rökt chili ofta en jalapeno som ger en god rökig het smak till min bbq-sås, vill man göra såsen ännu rökigare så kan man även tillsätta en skvätt hickory liquid smoke som är ett naturligt rökrom som framställts genom att äkta rök (från hickoryträ) fångas upp i en vätska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.