Pannkaksrulle med Lax
tommyn-5
tommyn-5

Pannkaksrulle med Lax

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Recept pannkaksrulle med lax
  • 4 port
  • Pannkaka
  • 25 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • 300 g färskost
  • 300 g varmrökt lax
  • 1 dl hackad

Beskrivning



    Annons

    ARTIKELN INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR. LÄS MER HÄR

    Lyxig laxrulle: Pannkaksrulle med varmrökt lax och färskost

    Lättlagad och lyxig pannkaksrulle – perfekt på påskbuffén! Fyll den med varmrökt lax och färskost och dekorera med dill och stenbitsrom – hur festligt som helst!



    JANET GUSTAVSSON

    15 MARS, 2018

     Dela

     (558)



    Varmrökt lax och färskost – lyxigt som fyllning i pannkaksrullen! Foto: Erik Karlsson

    Recept pannkaksrulle med lax

    4 port

    Pannkaka
    25 g smör
    3 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    6 dl mjölk
    3 ägg

    Fyllning
    300 g färskost
    300 g varmrökt lax
    1 dl hackad dill

    Topping
    1 dl crème fraiche
    2 msk hackad dill
    50 g stenbitsrom

    Ugn 225°

     

    Gör så här

    1.  Pannkaka: Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Blanda mjöl och bakpulver. Vispa samman mjölk och ägg. Tillsätt mjölblandningen och det smälta smöret i mjölk- och äggsmeten under vispning. Vispa till en slät smet.

    GILLA HEMMETS PÅ FACEBOOK

    2. Lägg bakplåtspapper på en plåt, vik upp kanterna till en form, ca 30×35 cm. Häll sedan i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Stjälp upp pannkakan på bakplåtspapper. Låt svalna något.

    3.   Fyllning: Mixa samman färskost, varmrökt lax och dill. Bred fyllningen på pannkakan. Rulla samman från kortsidan. Låt svalna helt innan den läggs upp på uppläggningsfat och dekoreras.

    4.  Topping: Vispa crème fraichen styv och blanda med dill och stenbitsrom. Lägg klickar av krämen på rullen och dekorera med lite extra dill.

    Tips på serveringsfat!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.