Lyxig laxrulle: Pannkaksrulle med varmrökt lax och färskost
Lättlagad och lyxig pannkaksrulle – perfekt på påskbuffén! Fyll den med varmrökt lax och färskost och dekorera med dill och stenbitsrom – hur festligt som helst!

JANET GUSTAVSSON
15 MARS, 2018
Dela
(558)

Varmrökt lax och färskost – lyxigt som fyllning i pannkaksrullen! Foto: Erik Karlsson
1. Pannkaka: Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Blanda mjöl och bakpulver. Vispa samman mjölk och ägg. Tillsätt mjölblandningen och det smälta smöret i mjölk- och äggsmeten under vispning. Vispa till en slät smet.
GILLA HEMMETS PÅ FACEBOOK
2. Lägg bakplåtspapper på en plåt, vik upp kanterna till en form, ca 30×35 cm. Häll sedan i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Stjälp upp pannkakan på bakplåtspapper. Låt svalna något.
3. Fyllning: Mixa samman färskost, varmrökt lax och dill. Bred fyllningen på pannkakan. Rulla samman från kortsidan. Låt svalna helt innan den läggs upp på uppläggningsfat och dekoreras.
4. Topping: Vispa crème fraichen styv och blanda med dill och stenbitsrom. Lägg klickar av krämen på rullen och dekorera med lite extra dill.
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Laxen tillagas enkelt i ugnen med ett täcke av västerbottensost, hur gott som helst. Servera med kokt potatis, pressad, mos eller pommes duchesse och grönsaker
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Vi köper alltid Salma Lax i och med att man kan äta den rå utan förberedelser. Det kommer bli en relativt lugnt helg och jag ska försöka hinna med det jag sällan hinner i veckorna, nämligen städa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.