Att göra egna fiskpinnar är inte svårt eller speciellt tidskrävande, men så mycket godare än köpta. Jag använde fryst torsk som skärs i skivor och dubbelpaneras
Fiskpinnar kan, tillsammans med köttbullar, vara den vanligaste vardagsmaten bland barnfamiljer. Jag har ändå så svårt att förstå både köttbullar och fiskpinnar från fabrik
Lite lyxigare fiskpinnar med det asiatiska ströbrödet panko som ger en extra krispig panering. 4 pers. 600 g fryst torskryggfiléer (jag hade faktiskt ett fryst torskblock), 5 dl vatten, 3 msk risvinäger, 1,5 msk salt, 1 dl vetemjöl, 1 ägg, 1,5 dl panko, smör till stekning
Jag serverade salladen till pankopaneradefiskpinnar, klyftpotatis och kall sås. Jag fick önskemål från en läsare om fler tips på goda sallader att servera till vardagsmaten, och eftersom det är ju ändå är ni som läser bloggen så är det klart att jag lyssnar på era önskemål
Fiskpinnarna blir, i det här fallet, krispigare samt att ströbrödet bättre suger åt sig bl a smaken från smöret än vanligt ströbröd, (stek i äkta SMÖR)
Fiskpinnar kan, tillsammans med köttbullar, vara den vanligaste vardagsmaten bland barnfamiljer. Jag har ändå så svårt att förstå både köttbullar och fiskpinnar från fabrik
Här serverades den med örtstekt kyckling, men den passar minst lika bra till fisk av något slag – lax, filéer bakade i ugn i lite vitt vin och smör, torskrygg och även de hemgjorda pankopaneradefiskpinnarna
Länk till receptet på de pankopanerade fiskfiléerna. En dag när jag skulle göra barnens favorit hemgjorda fiskpinnar av pankopanerad torskfilé kom jag på att jag skulle göra riset lite roligare och nyttigare på kuppen