Yoghurtsås med curry och gurka
Katinkas Kitchen
Katinkas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • På bilden ser du också kryddigt ris med linser som passar mycket bra med yoghurtsåsen. Länk
  • 4 dl tjock yoghurt, typ matlagningsyoghurt eller liknande (jag använder gärna Lindahls turkiska yoghurt som jag tycker har både utmärkt smak och konsistens och som dessutom finns i en laktosfri variant)
  • 1/2 gurka, skalad och skuren i små tärningar (ta bort mittpartiet om det är för vattnigt, så du får knapriga fina små gurkbitar)
  • 1-2 tsk curry (börja med den mindre mängden och smaka av)
  • pressad citron eller lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta, eller strimlad vårlök eller finhackad schalottenlök
  • salt och peppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.