På bilden ser du också kryddigt ris med linser som passar mycket bra med yoghurtsåsen. Länk
4 dl
tjock yoghurt, typ matlagningsyoghurt eller liknande (jag använder gärna Lindahls turkiska yoghurt som jag tycker har både utmärkt smak och konsistens och som dessutom finns i en laktosfri variant)
1/2 gurka,
skalad och skuren i små tärningar (ta bort mittpartiet om det är för vattnigt, så du får knapriga fina små gurkbitar)
1-2 tsk
curry (börja med den mindre mängden och smaka av)
pressad citron eller lime
1 pressad
vitlöksklyfta, eller strimlad vårlök eller finhackad schalottenlök
Indisk yoghurtsåsmed mynta ochgurka. Den ligger nämligen nära den portion sallad med sötaktig yoghurtsås, som man serveras på ALLA indiska restauranger i Sverige
4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk röd currypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Så häromdagen testa jag den ihop med kyckling och grönsaker. Servera med nudlar eller ris. I oktober fick jag en Smakbox och där i fanns en Green Curry-kryddmix från Santa Maria
Skär kycklingen i bitar och stek den i en wokpanna med olja och röd currypasta. Servera tillsammans med färsk strimlad basilika som strös över vid servering och kokt ris
Skiva gurkan tunt, tunt, på mandolin eller med osthyvel, och läg ned i lagen. Njut gurkan till stek eller köttbullar t ex, eller varför inte toppa leverpastejmackan medgurkan
Ni blandar helt enkelt mango chutney med röd currypasta, ljus soja och zest från lime. Det viktiga är att ni serverar quesadillasen tillsammans med er röd curry kryddade mango chutney vid sidan om också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.