Inlägget Kabsa- Kryddigt orientaliskt ris med lammkött dök först upp på ZEINAS KITCHEN. DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED ARLA Kabsa är en favoriträtt från Mellanöstern där köttet kokas mört i en smakrik och kryddig tomatsås
Med två små barn är ju dock detta scenario inte direkt realistiskt, men drömma kan man ju göra. Vad sägs exempelvis om ett kryddigt ris till helt vanlig stekt korv
Ja det gick ju undan med matlagningen här i Mårtenssons kök i måndags när vi bjöd på en fiskgryta a'la expressmatlagning och det verkade vara ett recept som uppskattades av flera
Finhacka rödlök och vitlök, fräs i en gryta med olivolja. Stek blomkålsbuketterna hastigt med smör och sesamolja i en stekpanna, smaksätt med salt och peppar
Kryddigt ris. Koka riset enligt anvisning på paketet tillsammans med gurkmeja och buljong. Hetta upp lite olja eller smör i en rymlig stekpanna och fräs blomkål, morötter och purjolök tillsammans med spiskummin tills det mjuknar och får fin färg
Idag bjuder vi på ett trevligt recept på en variant av mejadra ris, ett kryddigt ris som man kan äta precis som det är eller använda till som tillbehör till fisk eller lamm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.