Paleo stuffing
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Paleo stuffing

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 port
  • Bröd
  • 1,25 dl kokosmjöl
  • 1 krm salt
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 dl smält kokosolja
  • 6 ägg
  • 1 msk kokosolja till formen
  • Stuffing
  • 500 g fläskfärs
  • 200 g skivad stjälkselleri
  • ½ (55 g) gul lök
  • 2 msk kokosolja till stekning
  • 150 g skivade champinjoner
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 3 dl hett vatten
  • 1 tsk salvia, torkad
  • 1½ tsk kycklingkrydda

Beskrivning

    Sätt ugnen på 170 grader.

    Stek färs, svamp, selleri och lök i en rejäl stekpanna på medelhög värme tills allt är ordentligt brynt. Sänk värmen mot slutet och låt stekskyn koka in.

    Smula eller riv brödet med grova sidan av ett rivjärn. Rör i buljongen och krydda.

    Tillsätt den stekta färsröran. Blanda och häll i en ugnsfast form.

    Tillaga i ugnen i 45 minuter. Täck eventuellt med aluminiumfolie mot slutet för att undvika att stuffingen bränns.

    Tips!
    Fläskfärsen kan med fördel ersättas med hälften färs, hälften finhackad bacon. I brödet går det även bra att minska antalet ägg från 6 till 3 om du föredrar det. Tillsätt då 1 deciliter kokosmjölk. Brödet kan göras i förväg och frysas in.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.