Börja med att göra en pajbotten. Smält socker i en stekpanna, lägg i päron, smör, citron och kryddor. Lägg päronen i pajskalet, bred knäcktäcket över päronen
Börja med att göra en pajbotten. Smält socker i en stekpanna, lägg i päron, smör, citron och kryddor. Lägg päronen i pajskalet, bred knäcktäcket över päronen
Skiva päron och täck pajbotten med. Blanda allt till pajbotten, låt degen svalna i kylen i ca. Gjorde en päronpaj förra helgen efter att ha tänkt baka något med päron länge
Fick en ask med päron av mamma, så letade upp ett recept som såg gott ut på tasteline. Skala päronen och skär dem i klyftor, lägg på ett fat och droppa citronsaft över för att de inte ska oxidera och bli mörka
Blanda alla ingredienserna till pajbotten och tryck ut det i en ungsform. Idag till frukost så testade jag göra en frukost paj med kokos smak med mandel och päron fyllning
CheesecakePajbotten. Häll smeten ovanpå den färdiga pajbotten och grädda i ugnen i 30 minuter. Vinerna vi drack till var sydafrikanska Zonnebloem Sauvignon blanc 2011, nr 2020, 72 kr, som hade den typiska friska och lättgillade sauvignonkaraktären av krusbär och nässlor, ochösterrikiska Leth Grüner Veltliner 2010, nr 4200, 75 kr, med toner av päron, citrus och en lite lätt kryddighet
Det är nämligen ganska vanligt att man använder blötlagda nötter till kakbotten, muffingrund, raw-bollar, pizzabotten, pajbotten, att göra fyllning med “cashew-grädde” eller olika typer av nötmjölk (mandelmjölk, jordnötsmjölk, cashewmjölk m
Strö ut den rivna chokladen på pajbotten. Skala päronen och dela dem på längden och kärna ur dem. Skiva päronhalvorna tunt som solfjädrar och bred ut dem lite
Skiva päronhalvorna på längden och sprid ut dessa som solfjädrar på pajbotten. Då bakar jag en fransk royalepaj med smak av päron ("poires") och rosmarin ("romarin" enligt google translate, stämmer det verkligen