Häll blåbären på pajbotten. Men att tänka på avsaknaden av pengar gör ingen glad, nej bättre att tänka på något roligare, godare, sötare… som blåbärsbars
Pajbotten. Rör ner lite potatismjöl tillsammans med blåbären i en bunke, alla blåbär ska vara täckta, överblivet potatismjölet som kan ha åkt ner till botten kan strös över blåbären i formen
Om du som jag ofta har lite bråttom och inte hinner vänta på de ordentliga momenten trycker du ut den i pajformen och ställer därefter in hela pajformen i kylen i en halvtimme innan du gräddar pajbotten
Blanda ihop ingredienserna till pajbotten. I fyllningen finns också blåbär. Häll smeten på pajbotten och rör sedan ihop de halvtinare bären med sylten och klicka ut i ostsmeten
Pajbotten. Förra fredagen bakade vi en blåbärscheesecake med smultopping - ett recept jag blivit inspirerad av när jag tittade på Roy Fares och Nyhetsmorgon
Lyxig blåbärspaj (8 portioner). Nagga pajbotten med en gaffel och låt vila i kylskåpet i 30 minuter. Blåbärsfyllning3 msk ströbröd500 gram blåbär (kanske något mindre)1 dl strösocker2 ägg2 msk florsocker1 dl crème fraicheHäll över ströbröd på pajbotten och lägg blåbären ovanpå
Pajbotten. Tillsätt blåbären på slutet. Pajbotten. 50 g blåbär. Ugn 160°. Krossa kexen och smält smöret. Blanda ihop smulor och smör och tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter