1. Tårtbottnar: Sätt ugnen på 150°C
och klä två formar (ca 20 cm i
diameter) med bakplåtspapper.
2. Vispa smör och socker poröst ett
par minuter. Vispa sedan ner en
äggula i taget och rör till sist ner
mjölken.
3. Blanda mjöl, vaniljsocker och
bakpulver i en skål och vänd
ner det i smeten. Bred ut smeten
i båda formarna.
4. Vispa äggvitorna till ett fast
skum, tillsätt sockret lite i taget
och vispa tills du har en glansig maräng. Vänd ner kokosen
allra sist. Bred ut den i ett lager,
ovanpå den andra smeten, i båda
formarna.
5. Grädda i ca 40 min tills marängen ser frasig ut. Låt bottnarna
svalna på galler.
6. Passionsfruktscurd: Häll socker,
ägg och passionfruktssaft i en
värmetålig skål och ställ i vattenbad på spisen. Rör hela tiden så
att äggen inte koagulerar.
7. När curden blivit tjock (det kan
ta en stund, men går fort mot
slutet) tar du av den från vattenbadet. Låt svalna något.
8. Lägg i smöret skuret i kuber och
rör tills det har smält. Låt curden
svalna helt.
9. Vispa grädden tills den är fluffig,
vänd ner florsocker och yoghurt.
Riv mandelmassan och blanda med äggen. Servera med vispad grädde. Smörj och bröa en rund slät bakform. Hyvla nougaten, med en osthyvel, och lägg ovanpå den varma kakan
Jag älskar det som tillbehör till en god glass eller som en pavlova med grädde och bär. Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad eller i micron
Jag vet att påsken egentligen är över men jag vill ändå visa en riktigt god påsktårta jag gjorde i helgen - morotskaka med frosting a la Leila Lindholm och chokladägg
Kola och Hallonpaj toppad medmarängoch färska hallon, en riktig hallondröm. Jag bjöd min familj på denna och betygen blev höga, min kära mor tyckte att kola och hallon vart helt fantastiskt tillsamman och jag håller med henne till fullo, en fantastisk smakkombination
Klicka ut marängenmed tesked eller sprits på plåt med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna och citronsaften kraftigt med elvisp, tills du kan vända bunken uppochner utan att de lossnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.