Påsktårta med maräng och passionscurd
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Påsktårta med maräng och passionscurd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • TÅRTBOTTEN
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 5 st äggulor
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • KOKOSMARÄNG
  • 5 st äggvitor
  • 2.5 dl socker
  • 1.5 dl kokosflingor
  • PASSIONSFRUKTSCURD
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 st helt ägg
  • 2 st äggulor
  • 5 st passionsfrukt (saften
  • från utan kärnor)
  • 50 g smör
  • FYLLNING
  • 5 dl grädde
  • 0.5 dl florsocker
  • 1.5 dl grekisk yoghurt
  • TOPPING
  • 1 st passionsfrukt
  • 1 knippe myntablad

Beskrivning

    1. Tårtbottnar: Sätt ugnen på 150°C
    och klä två formar (ca 20 cm i
    diameter) med bakplåtspapper.

    2. Vispa smör och socker poröst ett
    par minuter. Vispa sedan ner en
    äggula i taget och rör till sist ner
    mjölken.

    3. Blanda mjöl, vaniljsocker och
    bakpulver i en skål och vänd
    ner det i smeten. Bred ut smeten
    i båda formarna.

    4. Vispa äggvitorna till ett fast
    skum, tillsätt sockret lite i taget
    och vispa tills du har en glansig maräng. Vänd ner kokosen
    allra sist. Bred ut den i ett lager,
    ovanpå den andra smeten, i båda
    formarna.

    5. Grädda i ca 40 min tills marängen ser frasig ut. Låt bottnarna
    svalna på galler.

    6. Passionsfruktscurd: Häll socker,
    ägg och passionfruktssaft i en
    värmetålig skål och ställ i vattenbad på spisen. Rör hela tiden så
    att äggen inte koagulerar.

    7. När curden blivit tjock (det kan
    ta en stund, men går fort mot
    slutet) tar du av den från vattenbadet. Låt svalna något.

    8. Lägg i smöret skuret i kuber och
    rör tills det har smält. Låt curden
    svalna helt.

    9. Vispa grädden tills den är fluffig,
    vänd ner florsocker och yoghurt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.