Oxfilétournedos recept

Oxfilétournedos med rödvinssås och potatisgratäng

Oxfilétournedos med rödvinssås och potatisgratäng

Friterad palsternacka1 palsternacka olja (till fritering). 1Rödvinssås1 rödlök, finhackad (spara löken till rödvinssmöret) 3,5 dl rött vin (gärna samma som du serverar till maten) 1 kvist färsk timjan 3,5 dl kalvfond 1 msk rödvinsvinäger salt svartpeppar 1,5 msk smör
Middag på BArBORD

Middag på BArBORD

Igår kom jag tillbaka till Göteborg, efter att spenderat nästan en hel vecka i Arvika. Lyckades tima vädret perfekt och kunde varva plugg med solande och löpturer i skogen

Gorgonzolaspäckad oxfilé

4 oxfilétournedos (à ca 200 g). Skär upp en ficka i sidan på varje köttbit. Tryck in ca ½ msk gorgonzola i varje bit