Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tryffelpotatispuré
  • 1 kg mjölig potatis
  • 50 g smör
  • 2 dl gräddmjölk
  • 1 tsk tryffelolja
  • 1 tsk salt
  •  
  • Savoykål
  • 140 g tärnat bacon
  • 300 g savoykål
  • 100 g morot
  • 2 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  •  
  • Tournedos
  • 4 oxfilétournedos
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  •  
  • Rödvinssås
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl kalvbuljong
  • 2 dl rött vin
  • 4 timjankvistar
  • 1 rosmarinkvist
  • 10 svartpepparkorn
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.