Skär baconet i bitar. Vår varmrätt i lördags bestod av oxfilé med en denna sås samt en chèvrekräm. Testa gärna denna rödvinssås till en god köttbit, så himla god
Jag stekte även lite extra bacon som jag strödde över oxfilé-biten vid servering. Eftersom såsen innehåller bacon finns en liten rökig underton och det gillade jag skarpt
Stek baconet och låt svalna. Oxfilé. Såsen är bara sååå ljuvligt god. Blanda bacon, potatis, ost, hackad persilja och hackad salladslök med den rivna osten (lämna lite till gratineringen)
Stek baconskivorna. Konjakssås. Linda en baconskiva runt ett knippe bönor och servera till köttet. Blanda grädde och majsstärkelse och vispa ner i såsen
Stek baconskivorna. Konjakssås. Linda en baconskiva runt ett knippe bönor och servera till köttet. Blanda grädde och majsstärkelse och vispa ner i såsen
Baconlindad sparris. Oxfilé. Portvinssås. Sila såsen och serveras varm. 550 g oxfilé. 1140 g bacon. 1Baconlindad sparris8 färska sparrisar 140 g bacon. 1Portvinssås6 msk smör 2-3 msk scharlottenlök, finhackad 0,5 tsk vitpeppar, grovkrossad 3 msk vetemjöl 3 dl red port vin 4 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1,5 msk kinesisk soja 3 msk kalvfond Salt efter tyckePotatisgratäng. Tag två färska sparrisar och linda runt 1-2 bacon skivor. Stek i smör tills baconen fått fin färg och sparrisen mjuknat, 8-10 minuter
Reducera vätskan till såskonstistens. Skär baconet i två centimeter breda strimlor på tvären och stek det knaprigt i en torr panna (en panna med höga kanter är att föredra)
Till dess önskar jag trevlig helg och ger följande tips på middag någon av kvällarna i helgen, oxfilékuber med saffransrisoni och ugnsrostade grönsaker