Fräs murklorna i smöret och låt det steka in i svampen. Oxfilé. 800 g oxfilé, 200 g/pers. Oxfilé800 g oxfilé, 200 g/pers 3-4 msk smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
Rensa och grovhacka svampen, grovhacka löken. Mixa svamp och lök i matberedare. Bred hälfen av svampkrämen över, fördela en tredjedel av den rivna osten
Oxfilé med potatisrosor och portvinsstekt svamp. Oxfilé med hemmagjord pommes och beasås. Helstekt fläskfilé med karamelliserade rotfrukter, svampsås och duchessetoppar
Bryn svampen. Min oxfilébit var en stjärtbit(säger man så. Ungefär så här till 4 pers300-400 g kantareller2 dl creme fraiche2 dl vispgräddesoja(mushroom soy eller kikkoman typ)salt och pepparLägg svampen i het panna utan fett
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Oxfilé. Svampsky. Skeda över lite svampsky och servera genast. Skär svampen i mindre bitar, finhacka löken och bryn det mjukt i 2 msk smör. 800 gram oxfilé , helst mittbit, gärna ekologisk. 300 gram svamp