Oxbuljong fransyska recept

Enkel gryta med nötkött och portvin

Enkel gryta med nötkött och portvin

högrev eller fransyska). 2 tärningar mörk oxbuljong. Skär köttet i små tärningar och stek snabbt på hög värme tills det fått färg
Sjömansbiff

Sjömansbiff

800-900 gram nötstek, av fransyska. 1 st tärning oxbuljong (mörk). 800-900 gram nötstek, av fransyska. 1 st tärning oxbuljong (mörk)
Porterstek

Porterstek

1,5 kg fransyska (eller nötstek). 2½ tärningar oxbuljong. Dagen innan. Skär löken i bitar. Blanda lagen ( ej grädden) , ge den ett uppkok i en stor hög gryta

Boeuf Bourguignon

11/2 nötkött i grytbitar, jag använde fransyska. 7 dl oxbuljong. 11/2 nötkött i grytbitar, jag använde fransyska. 7 dl oxbuljong
Slottsstek med Hasselbackspotatis

Slottsstek med Hasselbackspotatis

800g Fransyska. 5dl oxbuljong. 800g Fransyska. 10 vitpepparkorn 6 kryddpepparkorn 3 lagerblad 6 anjovisfiléer 5dl oxbuljong
Porterstek med fänkålssallad

Porterstek med fänkålssallad

½ l oxbuljong (ej koncentrerad). Fransyska, oxstek eller rostbiff. ½ l oxbuljong (ej koncentrerad). Det är inte så ofta som jag äter stek och med stek menar jag slottsstek, ”söndagsstek” eller just porterstek
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 400 gram högrev , nötkött, ex fransyska eller ryggbiff 2 msk olja 1 odefinierad salt 2 st gul lök(ar) 2 st röda paprikor 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 tsk spiskummin 3 msk tomatpuré 1 odefinierad cayennepeppar 1 l vatten 2 tärning(ar) oxbuljong 4 st potatis(ar) 4 skiva(or) grovt bröd 1 odefinierad peppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Höstgryta med nötkött och svamp

Höstgryta med nötkött och svamp

500 g nötkött, t ex fransyska eller högrev2 msk smör eller olja2 gula lökar½ tsk saltvitpeppar efter smak4 msk vetemjöl2-3 dl vatten + buljongtärning (t ex oxbuljong)2 dl matlagningsgrädde1-2 tsk kinesisk soja1 l svamp, t ex kantareller, fårticka, taggsvamp eller champinjoner4 schalottenlökarpersilja till garnering. Relaterade 500 g nötkött, t ex fransyska eller högrev
Vintertid, Gryttid, Rödvinstid

Vintertid, Gryttid, Rödvinstid

grytkött, i detta fall blir det en kombination av fransyska och högrev, ca 2,2 kg. 7-8 dl mörk oxbuljong. ca 3 hg grytkött, i detta fall blir det en kombination av fransyska och högrev, ca 2,2 kg. 7-8 dl mörk oxbuljong
GULASCH SOPPA

GULASCH SOPPA

Koka upp vattnet och lös oxbuljongen i det heta vattnet. 4 pers400 g nötkött, tex fransyska eller ryggbiff2 msk oljasalt, peppar2 gula lökar2 röda paprikor2 vitlöksklyftor1 tsk spiskummin3 msk tomatpurécayennepeppar1 l vatten2 tärningar oxbuljong4 potatisarGÖR SÅ HÄR. 400 g nötkött, tex fransyska eller ryggbiff
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Ca 600g högrev eller fransyska som skurits i små bitar som sedan bankats ut. 2½dl Oxbuljong. 2½dl Oxbuljong
Süpergod Gulasch!

Süpergod Gulasch!

1 kg nötkött (Valet föll på en fransyska, men högrev eller grytbitar blir kanon. )2 oxbuljongtärningar (Inte den vanliga köttbuljongen utan mörk oxbuljong. 2 oxbuljongtärningar
Gräddig gryta på nöt

Gräddig gryta på nöt

500 g nötkött (grytbitar, högrev eller fransyska). 2 tärningar mörk oxbuljong. 2 tärningar mörk oxbuljong
Om man nu ska äta kött....

Om man nu ska äta kött....

800 nötkött i bit, t ex högrev eller fransyska. 2,5 dl oxbuljong. 800 nötkött i bit, t ex högrev eller fransyska. 2,5 dl oxbuljong
Het på gröten...

Het på gröten...

Texas no bean chili 6 portioner1 kg nötkött (fransyska, nötbog, nötytterlår, högrev)2 gula lökar5 vitlöksklyftor2 buljongtärningar av typen mörk oxbuljong, eller motsvarande mängd kalvfond1 burk krossade eller hela tomater 5 dl mörk öl 2,5 dl ljus öl2 dl rödvin1 - 3 chilifrukter av olika slag (jag tog bara en eftersom den var ganska stark)2 tsk chipotlepulver2 krm spiskummin2 msk paprikapulver30 g mörk choklad1 dl matlagningsgrädde eller sojagräddelite vatten vid spädning om grytan kokar torrtsalt, svartpeppar, råsockerAnsa köttet från senor och fett. 1 kg nötkött (fransyska, nötbog, nötytterlår, högrev). 2 buljongtärningar av typen mörk oxbuljong, eller motsvarande mängd kalvfond

Köttgryta för mörka myskvällar

500 gram nötkött , innan- eller ytterlår, fransyska. 1 st oxbuljong , tärning. 1. Skär köttet i bitar. Skala och hacka löken och vitlöken
Söndagsstek

Söndagsstek

Det blev fransyska på älg som fick koka ganska länge med rödvin, oxbuljong, lök och morötter. Rödvinsbräserad fransyska med blomkålspuré1 kg fransyska2 msk smör2 gula lökar2 morötter1 lagerblad1 kvist färsk timjan1 msk tomatpuré4 dl rött vin4 dl oxbuljong0,5 dl mellangrädde1 blomkålshuvud2 dl mellangräddesalt och peppar200 g haricots verts1 vitlöksklyfta1 msk smörSkala lök och morötter och skär i mindre bitar. 1 kg fransyska