Kyliga vita vinter dagar när det viner i väggarna och blåsten där ute ser till att vår fyrbenta vän drar in sin nos snabbt och väljer att vända om in i värmen
Gårdagens önskade Fars dag-middag blev Nickes stora favorit. En smakrik, fast köttfärslimpa med långstekt, karamelliserad lök och en galet god pepparsås som jag kokade ihop med en gnutta starkvinsglögg
Världenslängstareceptrubrikcheck Ingredienslistan är också lång, men låt dig inte avskräckas. Det är mest en massa torkade kryddor och många har du säkert redan hemma
Foto. Johannes Wätterbäck. Det känns som ett måste att odla gurka när man bor i Västerås. Ändå är vi inte så många gurkodlare här, i alla fall inte om man jämför med de gurkodlingar som förekom i staden på 1700-talet
Det finns en anledning till att klassiker blir just en klassiker - när något är så bra från början att man inte behöver göra om receptet - det håller år efter år
Veckans soppa blev en Nikkalouktasoppa som passar bra så här i vintertider. Soppan är mustig och värmer gott i kylan, dessutom är det säsong för vitkål och man kan få den till väldigt bra pris
Idag har vi ställt om till vintertid och det kändes lite deppigt när jag i morse tittade på Nyhetsmorgon och de visade hur tidigt solen kommer att gå ner nu kommande vecka
Nej, vet ni vad, nu har jag bloggvilat alldeles för länge. Den här helgen har jag inte gjort ett handtag mer än vad jag precis behövt, hunden min har åkt hem till föräldrarna på jullov och jag har utnyttjat tiden till det bästa som finns i mörk vintertid – att sova
Detta är en variant på mina klassiska minikubbkakor men med en juligare twist. Smaker som mandel och speciellt saffran värmer i både gom och själ i jul- och vintertider
Jag fullkomligen älskar snabbsaltad gurka. Salt krispig färsk gurka. Så här års är det inte gurksäsong och dom spanska filmade gurkorna smakar ibland både bittert och märkligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.